Közélet

Ismét katonai konvojokra kell számítani az utakon

Ismét katonai konvojokra kell számítani az utakon

2017. július 21., péntek
Ismét katonai konvojokra kell számítani az utakon

Hamarosan visszatérnek állomáshelyükre azok a külföldi katonák, akik a Saber Guardian nemzetközi gyakorlaton vesznek részt a térségben, így újra katonai konvojokra kell számítani az utakon - mondta Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

A külföldi katonák "visszacsoportosítása" Magyarországon keresztül történik, és átvonulásukban a Magyar Honvédség segédkezik - mondta a vezérezredes.

Benkő Tibor

szerint ugyan korai lenne véleményt formálni a július végén befejeződő gyakorlatról, de annyit el lehet mondani, kimondottan jó volt az együttműködés a feladatok végrehajtásánál. Kérdésre elmondta azt is, egyre többen választják a katonai pályát, vagyis nő a honvédség létszáma. Legutóbb - hétfőn - kétszázan vonultak be - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.