Futsal: drámai küzdelemben ezüstérmes az Eb-n a cukorbeteg válogatott

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

diabetes_futsal05_gs

Hevesi Tamás együttese zsinórban negyedik ezüstérmét szerezte az Európa-bajnokságon. A horvátok hosszabbítás után nyertek 6-5-re.

A magyar válogatott mindössze három gólt kapott a döntőig vezető úton, ellenben húszat szerzett és minden meccsét megnyerte. A csoportban a portugálokat 2-1-re, a macedónokat 10-0-ra győzte le Hevesi Tamás csapata. Ezután következhetett a szlovákok elleni negyeddöntő, amit 5-1-re nyertek meg Nagy Rolandék, az elődöntőben pedig Szlovéniát múlta felül 3-1-re a magyar csapat. A fináléban az a horvát válogatott volt az ellenfele, amelyik ugyanúgy húsz rúgott góllal menetelt el a döntőig, ám nekik becsúszott egy döntetlen Románia ellen a csoportban.

Remekül kezdte a mérkőzést a magyar csapat, már a második percben sikerült bevenni a horvát kaput, egy kontratámadás végén Pinczés és Nagy összjátéka után a centerezett labda Iskretovic lábáról pattant be saját hálójába. A kilencedik percben megduplázta előnyét Hevesi Tamás együttese, Saláta szemfülesen csapott le egy rosszul megjátszott horvát labdára, 2-0. Mindeközben Tövisháti remekelt a kapuban, több bravúrt is bemutatott, ám a 14. percben sikerült a szépítés a horvátoknak, Marko Markovic büntetőből talált be. Ettől vérszemet kaptak, Tövishátinak Kocar távoli bombáját kellett kitornáznia, ám egy kontra végén ismét a magyarok kerültek helyzetbe, Nagy ugratta ki Brondicsot, aki elhúzta a kapus mellett, de kiszorított szögből nem sikerült bevennie a kaput. Az első húsz perc végén egyenlítettek a horvátok, Markovic 15 méterről talált be, Tövisháti csak beleütni tudott, 2-2.

A második félidőben teljesen átvette az irányítást a horvát csapat és Markovic harmadik góljával már náluk volt az előny a 26. percben, sőt egy perccel később tovább nőtt a különbség, Kocar szerzett gólt 13 méterről. Gyorsan jött a magyar válasz, Jacsmanik passzát Brondics csúsztatta a kapuba, négy perccel a rendes játékidő vége előtt pedig Hevesi Tamás csapata is büntetőhöz jutott, amit Nagy Roland értékesített, 4-4. Egy perccel a vége előtt ismét megszerezte a vezetést Horvátország, Jacsmanik szabálytalansága után már tízméteressel jöhettek, amit Markovic értékesített. Nem adta fel azonban a magyar csapat, rögtön a következő támadásból egyenlített, így következhetett a kétszer öt perc hosszabbítás.

A ráadásban aztán már csak egy gól született és azt sajnos a horvátok jegyezték, így végül drámai csatában, zsinórban negyedik ezüstérmét szerezte meg a magyar cukorbeteg futsalválogatott a DiaEuro bajnokságon.

DIAEURO 2017, döntő

Magyarország–Horvátország 5–6
Magyarország: Tövisháti – Pinczés, Nagy R., Brondics, Jacsmanik. Csere: Földvári, Purguly, Czernai, Kanalas, Saláta. Kapitány: Hevesi Tamás.
Gól: Pinczés (2.), Saláta (9.), Brondics (28., 39.), Nagy R. (36.), ill. Markovic (14., 20., 25., 39.), Kocar (27.), Ivanovic (49.)

Előző sztori

Barackdobálás és némaság – Megnyitotta kapuit a 27. THEALTER fesztivál + FOTÓK

Következő sztori

Iszlám Állam – Az amerikai védelmi miniszter szerint a terrorszervezet vezetője életben van