Falunapokat tartanak a hétvégén Domaszéken

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tape_falunap01_gs

Ezúttal is igazán színes programkínálattal találkozhat az, aki kilátogat a Domaszéki Falunapokra. A három napon át tartó rendezvénysorozat ebben az évben különlegesnek számít, ugyanis a település idén ünnepli a 65. születésnapját.

Július 21. és 23. között falunapokat rendeznek Domaszéken. Kispéter Géza polgármestertől megtudtuk, a helyi általános iskola udvarán pénteken 15 órakor kezdődik a színes forgatag, amikor veterán- és modern traktorokat, valamint gyermekjárműveket mutatnak be az érdeklődőknek. 17 órakor traktorok vonulnak végig a település utcáin, majd 20 órától Dankó Szilvia áll színpadra mulatós műsorával. Őt a Holdfény Asszonyai követik egy hastáncbemutatóval, majd utcabállal ér véget a nap DJ HariFerivel.

A szombat is bővelkedik eseményekben: a zenés ébresztő után – a teljesség igénye nélkül – zöldség- és gyümölcskiállításon, bográcsos főzőversenyen, homokhátsági borok bemutatóján, Szekeres Máté fotókiállításán és állatszépségversenyen is részt vehetnek a szórakozni vágyók. A főzőversenyre B. Nagy László országgyűlési képviselő is ellátogat.

A Domaszéki Népdalkör produkciója, elismerő oklevelek, díjak átadása is színesíti a napot, valamint 20 órától a Csík Zenekar ad másfél órás élő koncertet. S ha még mindez még nem lenne elég, utcabál is lesz, méghozzá a Kosava Együttessel.

Vasárnap 9 órától a Szent Kereszt Templomban szentmisére hívják a helyieket. Az idén 65 éves Domaszék falunapját 16 órától motoros felvonulás, 17 óra 30 perctől motoros streetfighter show, 19 órától pedig a Presszó Vendéglő teraszán a Gera fivérek utcabálja zárja.

Előző sztori

Uzsonnabarát iskolatáska, soha el nem törő vonalzó + FOTÓK

Következő sztori

Rétvári: sok, korábban a távozását fontolgató orvos itthon gyógyít