Emlékérmet kapott a SZEGEDma.hu főszerkesztője az RC Szeged – Tisza láncátadóján + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

rotary_lancatado20_gs

Az Art Hotelben tartották meg pénteken este a Rotary Club Szeged – Tisza hagyományos láncátadó ünnepségét. Az eseményen Fehér Éva átadta az elnökséget a következő Rotary-évre Zsótér Brigittának. Kitüntetést vehetett át Kemény Lajos professzor, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese, valamint Pintér M. Lajos, a SZEGEDma.hu ügyvezető-főszerkesztője.

Tizenharmadik alkalommal tartott láncátadó ünnepséget a Rotary Club Szeged – Tisza. A jeles eseményen a 2016/17-es elnök, Fehér Éva köszöntötte a résztvevőket, illetve átnyújtotta a klub által adományozott kitüntetéseket. Tisztelet díjat vehetett át nemzetközi hírű tudományos, kutatási, innovációs és oktatási munkásságának elismeréséért Kemény Lajos professzor, a Szegedi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese, míg a SZEGEDma.hu ügyvezető-főszerkesztőjét, Pintér M. Lajost a Szegedért, a közéleti programok erősítéséét és a Rotary sajtókapcsolataiért folytatott munkájáért díjazták az Emlékéremmel.

Ezt követően Fehér Éva szimbolikusan átadta az elnökséget utódjának, a 2017/18-as Rotary-év megválasztott elnökének, amikor is Zsótér Brigitta nyakába akasztotta az elnöki láncot, egyúttal sok sikert, erőt, egészséget kívánt neki az előtte álló “szép szolgálathoz”.

rotary_lancatado06_gs

A megválasztott elnök – aki az SZTE Mérnöki Kar Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet főiskolai docenseként dolgozik – beszédében úgy fogalmazott, célja, hogy az eddigi sikeres programokat és projekteket folytassa, sőt, ha lehet, tovább gazdagítsa. Mint mondta, rendkívül fontosnak tartja, hogy a klub igazi közösséggé kovácsolódjon, a barátságról szóljon: valódi és hatékony csoportként működjenek együtt a klubtagok, ne második munkahelyként tekintsenek a Rotaryra, hanem baráti körként. “A csoport nem kevesebb vagy nem több, mint részeinek összege, hanem más minőség” – idézte Kurt Lewint.

“Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen” – gróf Széchenyi István, a legnagyobb magyar ezen gondolatát már Mészáros Zoltán, a Rotary mozgalom országos kormányzója ajánlotta a résztvevők figyelmébe. Ő is sok sikert kívánt az RC Szeged – Tisza megválasztott elnökének és tagjainak a további jószolgálati tevékenységhez. A mozgalom fontos feladatai között a hölgyek szerepének erősítését – amire jó példa az RC Szeged – Tisza! -, a fiatalítást és azt említette, hogy ne tartsák titokban, hogy mennyi jót tesznek az emberért, a közösségért, a nemzetért.

Az est ízletes vacsorával és baráti beszélgetésekkel zárult.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: nem így tervezte visszavonulását Bíró Mihály

Következő sztori

Megjelent a Déli Szó - új közéleti hetilappal szolgáljuk az olvasókat!

Legutóbbi hasonló cikkek