Közélet

Elkezdték az aláírásgyűjtést az állami cégvezetők bérplafonjáról szóló népszavazáshoz

Elkezdték az aláírásgyűjtést az állami cégvezetők bérplafonjáról szóló népszavazáshoz

2017. július 25., kedd
Elkezdték az aláírásgyűjtést az állami cégvezetők bérplafonjáról szóló népszavazáshoz

Az Együtt aktivistái kedden elkezdték gyűjteni az aláírásokat az állami cégvezetők bérének maximalizálásáról szóló népszavazási kezdeményezéshez.

Juhász Péter

pártelnök a referendumot kezdeményező Vágó Gábor volt LMP-s képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy egy normális világban az állami vezetők béreinek a piaci viszonyokhoz kellene illeszkedniük, de "Orbán Viktor rendszerében" nem a teljesítmény és hozzáértés, hanem kizárólag a Fideszhez való lojalitás szabja meg egyes emberek fizetését.

Vágó Gábor

szerint a kérdése rávilágít a "magyar társadalom legfontosabb problémájára", az óriási bérfeszültségre. "Durván igazságtalan"- mondta -, hogy miközben a dolgozók felének fizetése nem éri el a százezer forintot, addig az állami cégek felsővezetői ötmilliót is kereshetnek. Hangsúlyozta, hogy összesen 120 napjuk van az aláírások összegyűjtésére. Korábban az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a Kétfarkú Kutya Párt is jelezte csatlakozási szándékát, de ők csak később kezdik gyűjteni a szignókat - tette hozzá. Vágó Gábor népszavazási kérdését a Kúria hitelesítette, annak szövege: "Egyetért-e Ön azzal, hogy köztulajdonban álló gazdasági társasággal foglalkoztatási jogviszonyban álló személy onnan származó éves jövedelme a köztársasági elnök tiszteletdíjának éves összegét ne haladhassa meg?".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.