Kultúra

Élettel teli szerepben Esztergályos Cecília

Élettel teli szerepben Esztergályos Cecília

2017. július 25., kedd
Élettel teli szerepben Esztergályos Cecília
esztergalyos_cecilia03_gs

Az egykori szegedi építészmérnök, Zerkovitz Béla nagysikerű darabjában láthatják az érdeklődők a Zsombói Szabadtéri Színpadon Esztergályos Cecíliát. A Csókos asszony című operettet sztárszínészekkel mutatják be Zsombón, ami garantálja a sikert.

Ötödik alkalommal nyitja meg kapuit a Zsombói Szabadtéri Színpad, ahol a táncjátékok, egy koncert és egy musical mellett kapott helyett

Zerkovitz

Csókos asszonya, amelyről

Verebes István

azt mondta, igazi siker darab, hiszen mindig megtalálja a közönségét.

Esztergályos Cecília

Hunyadiné szerepében lesz látható az augusztusi előadásokon. Hunyadiné a darab szerint egy idősebb színésznő, aki az egész életét a színpadon töltötte, szerette és élvezte az életét – ez az életszemlélet pedig nem áll messze Esztergályostól, aki elárulta, már alig várja, hogy játszhassa a szerepet. A darab összeállítására nincs sok ideje a készítőknek, három hét próba után kerül a színpadra a operett, de a jó kedv és a humor a felkészülés során sem fog elmaradni. A művésznő elárulta Verebes Istvánnal már játszott együtt. „Még fiatal gyerek volt, az édesapjával,

Verebes Károlly

al sokat játszottam a Thália Színházban, majd István is belépett a kőszínházba. Emlékszem, a Thália Kabaréban az ő írását adtuk elő, amin rengeteget lehetett nevetni, hiszen szenzációsan ír, és a műsort is remekül vezette” – idézte fel a Kubanek hentest megformáló komikussal közös élményeit a színművésznő. Esztergályos Cecília nem először jár Zsombón, kedves emlékek fűzik a városhoz, mivel nyaranta itt élt egy szívéhez közelálló család, akiket 1981-1982-ben gyakran meglátogatott. Emiatt reméli, hogy az augusztusi bemutató is meghatározó élmény lesz az életében. A művésznő az elmúlt szezonban sem tétlenkedett, hat helyen tizenhárom darabban játszott, amelynek kapcsán megjegyezte, „ha így haladunk tovább, és egészségben, békességben tudunk próbálni és játszani, akkor többet én nem kérek az Istentől.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.