Cigarettával kibélelt gyári üregek Röszkén

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 769 doboz adózatlan cigarettát foglaltak le két személyautóban Röszkén. A sofőrök ellen feljelentést tettek.

A pénzügyőrök egy magyar rendszámú Volkswagen Passatot ellenőriztek Röszkén. Az autóban egyedül utazó magyar férfi – nyilatkozata szerint – nem szállított bejelenteni való árut.

A NAV munkatársai a nyilatkozatot elfogadták, azonban az autót mégis félreállították szigorított ellenőrzésre. A vizsgálat alkalmával a hátsó lökhárítóból, a csomagtartó oldalborításai mögül, a hátsó ajtók kárpitjai, valamint a ködlámpák mögötti üregekből összesen 630 doboz Chesterfield márkájú adózatlan cigaretta került elő.

Ezt követően egy osztrák Mercedessel érkező szerb állampolgárt ellenőriztek a pénzügyőrök szintén Röszkén. A férfi azt nyilatkozta, hogy nem visz magával bejelenteni való árut, azonban a pénzügyőrök mégis félreállították. A döntés helyesnek bizonyult, hiszen az egyenruhások az autó műszerfala mögött összesen 139 doboz különböző – Chesterfield, LM, Marlboro – márkájú adózatlan cigarettát találtak.

A NAV pénzügyőrei az 1 millió forint értékű – két ügyet érintő – cigarettaszállítmányt lefoglalták, a két férfi ellen pedig a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak.

Előző sztori

Bakondi: a huszonnegyedik órában vagyunk

Következő sztori

Hat kocsi ütközött az 55-ös főúton – FRISSÍTVE: büntetőeljárás indult