Bűncselekmény lett a K’Art ügyből

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szabo_balint_hodmezovasarhely_kart

A Szegedi Járási Bíróság döntött az ügyben résztvevő két felszámolóbiztos teljes vagyonának zárolásáról – írja a Vásárhely24.com.

Még 2014-ben tettek büntetőfeljelentést a K’Art cégcsoport ki nem fizetett alvállalkozóinak kártalanításának érdekében, mondta Szabó Bálint, a Likvid Kontroll kft ügyvezetője, a károsultak jogi képviselője pénteken délelőtt a cégcsoport egykor rezidenciája, a vásárhelyi Szabadság tér 71 szám előtt. Az épület azóta már a CIB Banké, de a K’Art utódcégei még ebben az épületben bérelnek irodát – számol be a hódmezővásárhelyi vasarhely24.com hírportál.

A 2014-es feljelentés tucatnyi vásárhelyi és környékbeli cég, vállalkozás 400 millió forintnyi ki nem fizetett díja miatt történt, emlékezett Szabó Bálint. Hozzátette, akkor, a választási kampány hajrájában többen azzal vádolták, politikai eljárást kezdeményezett, mivel a cégcsoport vezetője, K. Imre, Jobbik városi listavezetője volt.

A K’Art ügy résztvevői ma már bíróság előtt, csődbűntett miatt felelnek az elkövetett cselekményekért, közölte Szabó. A Szegedi Járási Bíróság döntött az ügyben résztvevő két felszámolóbiztos teljes vagyonának zárolásáról. A vagyonzárolás gépjárműket, lakásokat, bankszámlákat és üdülőket is érint. A bíróság első körben a két felszámolóbiztos felelősségét vizsgálja, mivel azzal, hogy lemondtak 100-150 millió forintnyi követelésről, ezzel a hitelezők megkárosítást okozó csődbűntettet követtek el.

Az elmaradó díjnak, így a kárnak alig 10 százaléka térült meg eddig, ugyanis a tönkrement cégeknek – a K’Art vezetőnek állításával ellentétben – számláin közel sem volt akkora összeg, mely ezt fedezte volna, tette hozzá Szabó Bálint. K. Imre a cégeket kiürítette, a felszámolókkal összejátszva az ügynek kedvezményezettje lett.

Előző sztori

Nyári barokk dallamok

Következő sztori

Előzetesben a kábítószert birtokló balástyai férfi