Bicikliket lopott és egy lakásba is betört Szegeden egy férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

lopas_rendorseg

Gyanúsítottként hallgattak ki a szegedi nyomozók egy helybéli férfit és társát, akik betörtek egy szegedi lakásba, ahonnan egyebek mellett mobiltelefonokat és ékszereket tulajdonítottak el. Egyikőjük korábban kilenc kerékpárt is ellopott.

A gyanú szerint a 42 éves férfi július 9-e és 13-a között egy panellakás ajtaját berúgta, majd oda bement és mobiltelefonokat, karórákat, ékszereket, valamint készpénzt lopott el. A férfi társával közösen értékesítette a vagyontárgyakat – írja a police.hu. Sz. Krisztián megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2017 júniusa és júliusa között 9 kerékpárt lopott el panelházak és társasházak tárolóiból.

A feltételezett elkövetők a kihallgatásuk során a bűncselekmények elkövetését elismerték. A kerékpárok jelentős részét a nyomozók lefoglalták. A gyanúsítottakkal szemben a Szegedi Rendőrkapitányságon lopás bűntette miatt indult eljárás. Sz. Krisztiánt a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.

A rendőrség felhívja a biciklitulajdonosok figyelmét, hogy a BikeSafe program segítségével az eltulajdonított kétkerekűek könnyebben azonosíthatóak. A Szegedi Rendőrkapitányság havonta tart ingyenes kerékpár-regisztrációt a kapitányság épületében.

Előző sztori

Íjászat: megküzdöttek az elemekkel az UTC íjászai

Következő sztori

Újabb migránsok próbáltak meg kamionban megbújva bejutni az országba