Atlétika: hosszú Titán TC sorozat szakadt meg

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

U16_team3a

Július második hétvégéjén az U16-os Magyar Bajnoksággal véget értek az idei egyéni pályabajnokságok az atlétikai utánpótlásban.

A tavalyi nagyon sikeres (12 egyéni bajnoki érem) év után, nagyon nehezen indult a Titán TC idei szezonja, de egy-két atléta komoly célokat tűzött ki. “A tényezőket nem sorolnám, de elég sok közbe szólt, hogy érem, érmek nélküli évet zárjunk a 19. versenyévadomban az egyéni bajnokságokat figyelembe véve. Mindezek mellett idén is kimaradtak a fontosnak tartott edzőtáborok, (Montenegró, Visegrád, Zenta) amelyek az előző években komoly alapokat adott versenyzőim részére. Az év elején kihagytuk a fedettpályás bajnokságokat, majd a mezei bajnokságot versenyzőimmel, mivel teljesen a pályaversenyekre koncentráltunk. Sajnos, már májusban látszott, hogy kicsi esélyünk lesz céljaink elérésére, de azért bíztam abban, hogy versenyzőim nem csak a “kötelezőt”, hanem némi pluszt is elvégeznek céljaik érdekében” – mondta Menyhárt Zoltán, a Titán TC atlétáinak edzője.

“Nem is igazán a gyorsasággal, hanem inkább az állóképességi edzésekkel voltak gondjaim, mivel inkább ebben látom a visszafejlődést a régiekhez képest. Idén már csak a Váltó Magyar bajnokságon állunk rajthoz és reméljük, ott nem szakad meg 2003-óta (2011-ben nem voltunk) tartó dobogós helyezésünk. A 2018-as évre időben elkezdjük a felkészülést és reméljük, hogy a teljes versenyszezonra a jól megszokott Szeol-pályán tudunk majd készülni, és az edzőtáborok is visszakerülnek programunkba” – zárta Menyhárt Zoltán.

Eredmények

Újonc fiú (2004) 300m:
11. Burkus Barnabás 44,07s ecs

Serdülő Leány(2002-2003) 300m:
9. Kovács Boglárka 43,30s
19. Hallósy Rita 45,46s ecs
22. Andó Viola 45,68s ecs

Előző sztori

Újabb 100 cicát ivartalanítottak a Szegedi Cicamentők

Következő sztori

Színházak Éjszakája – Játékkal várják a nyári fesztiválok közönségét