Közélet

A korhatár alatti nyugdíjak rendszerét dolgozná ki az MSZP

A korhatár alatti nyugdíjak rendszerét dolgozná ki az MSZP

2017. július 25., kedd
A korhatár alatti nyugdíjak rendszerét dolgozná ki az MSZP

Az MSZP vállalja, hogy kormányra kerülve a korhatár alatti nyugdíjak teljes rendszerét kidolgozza - közölte az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Korózs Lajos

szerint

Orbán Viktor

miniszterelnök tusnádfürdői beszédéből kimaradt a nyugdíjügy. Az MSZP azonban kormányon kidolgozza az előre hozott öregségi nyugdíj, a csökkentett összegű előre hozott öregségi nyugdíj, a korengedményes és a korkedvezményes nyugdíj szabályait - tette hozzá. Emlékeztetett arra, hogy a kormány 2012-ben átalakította a nyugdíjrendszert, megszüntette a korhatár alatti nyugdíjakat. Az ellenzéki politikus szerint ismét biztosítani kell ezt a lehetőséget, de nem úgy, hogy csak egy szakmában lehet azt igénybe venni. Korózs Lajos kitért arra is, írásbeli kérdéssel fordult

Balog Zoltánhoz

, az emberi erőforrások miniszteréhez a többi között azt tudakolva tőle: felkészültek-e a nyugdíj-igazgatás átszervezésére? Biztosított lesz-e folyamatosan a jövőben is a nyugdíjak megállapítása? Az ellenzéki képviselő a válasz ismeretében aggályait fogalmazta meg a nyugdíjfolyósító államkincstárba történő beolvasztása miatt. Ne csodálkozzon senki, ha novemberben nem, vagy csak késve kap nyugdíjat 2,7 millió ember - közölte. Korózs Lajos úgy összegzett: milyen nyugdíjrendszer az, ahol az ügyfélnek kell "kujtorognia" az adatok után és nem tudja, melyik az az államigazgatási szerv, ahova be kell nyújtania papírjait, és azt sem tudja, honnan várhatja a határozatot. Nincs egységes jogalkalmazást biztosító szervezet, és a nyugdíjigazgatás irányítása három minisztérium alá tartozik - tette hozzá. Korózs Lajos szerint modernizálni kell a nyugdíjigazgatást, de nem így. Fidesz: az MSZP megint "fűt-fát" ígérget a nyugdíjasoknak A Fidesz szerint az MSZP megint "fűt-fát" ígérget a nyugdíjasoknak, hogy aztán becsapja őket. A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte kedden az MTI-vel, hogy Korózs Lajos MSZP-s képviselő, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke sajtótájékoztatóján azt mondta, az MSZP vállalja, hogy kormányra kerülve kidolgozza a korhatár alatti nyugdíjak teljes rendszerét. A Fidesz reagálásban azt írta, a szocialistákat sohasem érdekelte a nyugdíjasok helyzete, mindig csak becsapták és kihasználták őket. Elvettek tőlük egy havi nyugdíjat és hagyták elértéktelenedni nyugdíjaikat. Azt ígérték, hogy nem lesz gázáremelés, aztán háromszorosára emelték a gáz árát, duplájára emelték az élelmiszerek áfáját és be akarták vezetni a vizitdíjat és a kórházi napidíjat is. A Fidesz-KDNP kormány viszont 2010 óta megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, rezsicsökkentést hajtott végre és csökkenti a legfontosabb élelmiszerek áfáját, amivel további tízezreket spórolhatnak meg a nyugdíjasok - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.