/

A jövő gazdijai ismerkedtek a tappancsokkal + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

oriaskutyak008kf

Minden a kutyák és a cicák szeretetéről szólt a Tappancs Állatvédő Alapítvány egyhetes nyári táborában, amely során elsősorban a 8-12 éveseket szólították meg.

Első alkalommal adott otthont nyári tábornak a szegedi Tappancs Tanya. „Már a 2002-es megalakulásunkat követően felmerült a gondolat, hogy a gyermekekkel megismertetjük a felelős állattartás alapjait, azonban mostanra tudtunk kialakítani olyan körülményeket, hogy meghirdethettünk egy ilyen foglalkozásokkal teli hetet” – nyilatkozta portálunknak Szerencsés Tilla, az alapítvány kuratóriumi tagja.

A táborba összesen 11-en jelentkeztek. Az állatvédők legfőként a 8-12 éves korosztályt várták, ugyanis ők a legfogékonyabbak a téma iránt. Szerencsés Tilla szerint nagy valószínűséggel fiatal felnőttként ők is tartanak majd házi kedvencet, és sokkal jobb, ha már most tisztában vannak az alapvető tudnivalókkal.

Hétfőtől péntekig számos programmal szórakoztatták a fiatalokat, akik többek között a kutyakozmetikusi és az állatorvosi munkába is betekintést nyertek. Kutyasport bemutató, cicás nap, menhely séta és magyar fajtákkal való ismerkedés is színesítette a mindennapokat. A cél, hogy a tábort – akár több turnusban – minden nyáron megszervezzék.

A tanya 2003-ban nyílt meg, ahol a közel másfél évtized alatt közel 6500 állatnak segítettek és kerestek gazdit. Jelenleg 150 kutyáról és 50 macskáról gondoskodnak. Az alapítvány adományokból és támogatásokból több fejlesztést megvalósított az elmúlt években: fűthető kennelt és cicaházat hoztak létre, valamint korszerűsítették a kifutókat is.

A Tappancsról bővebben a honlapjukon olvashat.

no images were found

Előző sztori

Tuzson: Brüsszel jó irányban halad, hogy szétverje az Európai Uniót

Következő sztori

Én, az elnyomó