Sport

A FINA elnöke szerint a magyarországi volt minden idők legjobb világbajnoksága

A FINA elnöke szerint a magyarországi volt minden idők legjobb világbajnoksága

2017. július 31., hétfő
A FINA elnöke szerint a magyarországi volt minden idők legjobb világbajnoksága
Seszták Miklós

Minden idők legjobb világbajnokságának nevezte a Budapesten és Balatonfüreden rendezett 17. vizes világbajnokságot Julio Maglione, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet, a FINA elnöke a Papp László Budapest Sportarénában rendezett záróünnepségen.

Az elnök köszönetet mondott a magyar kormánynak, Budapest és Balatonfüred önkormányzatának, a szervezőknek és a több ezernyi önkéntesnek. "Mindannyiuk támogatása, lelkesedése és profizmusa tette lehetővé, hogy ez legyen a FINA történetének legjobb világbajnoksága. Gratulálok" - jelentette ki az elnök. "Sportolóink, edzőink, tisztviselőink két héten át felejthetetlen élmények sorát élték meg" - tette hozzá FINA vezetője. - "Mindannyian itthon éreztük magunkat, fantasztikus helyszíneken, zsúfolt lelátók előtt, csodálatos hangulatban, a magyar emberek szeretetétől övezve. Ennek köszönhetően mind a hat sportágban kivételes teljesítményeket láthattunk." Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, egyben a szervezőbizottság elnöke kiemelte, Magyarország két év alatt megcsinálta azt, amit a vb átvállalásakor sokan lehetetlennek gondoltak. "Ha a világbajnokság alatt nem lehetett észrevenni, hogy csupán két esztendőnk volt a felkészülésre, akkor valóban elmondhatjuk, hogy megcsináltuk a lehetetlent. És akkor joggal mondhatom munkatársaimnak a külföldön tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök úr nevében is, hogy köszönöm" - mondta. Seszták Miklós külön megköszönte az önkéntesek munkáját, egyben jelezte, Magyarország kész újabb FINA-események rendezésére. "Nehéz volt, de gyönyörű. Kedvet kaptunk hozzá. A magyar kormány nevében is kijelenthetem, önöket bármikor, bármely új kihívás esetén tárt karokkal visszavárjuk" - mondta a miniszter. Budapesten jövőre junior szinkronúszó-világbajnokság lesz, 2019-ben pedig junior úszó-világbajnokság. 2020-ban pedig az úszók, vízilabdázók, szinkronúszók és műugrók Európa-bajnokságát rendezik meg a Duna Arénában. A záróceremónia hagyományos részeként Seszták Miklós a hazai szervezők nevében visszaadta a FINA-zászlót Julio Maglione elnöknek, aki azt továbbadta a következő házigazdának, a 18. vizes világbajnokságot rendező dél-koreai Kvangdzsu polgármesterének. A műsor részeként több mint kétszáz művészt felvonultató záróelőadásban többek között megidézték a magyar mitológiából is jól ismert csodaszarvas legendáját. A ceremónia végén szimbolikusan elapadt a Duna Aréna mellett álló, az elmúlt 17 napban a világbajnokság jelképének számító FINA-szökőkút, és ezzel befejeződött minden idők legnagyobb magyarországi sporteseménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.