Írjon nekünk

Kultúra

Vakációs programok a Somogyiban és fiókkönyvtáraiban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

somogyi_konyvtar01kf

Nyári olvasásnépszerűsítő játékkal és vakációs programok sokaságával készül a szünidőre a Somogyi-könyvtár.

80 nap alatt 12 könyv körül

Június 1-jétől augusztus 31-ig – 2. emelet, kölcsönző, Kamasz-o-dokk

Fantasy, sci-fi, csajos könyvek és kortárs szépirodalom szerepelnek a 80 nap alatt 12 könyv körül című játékban, amelyet 14–20 éves fiataloknak hirdetett a nyári iskolaszünet idejére a Somogyi-könyvtár. A 12 fordulós pályázathoz tartozó könyveket a könyvtár második emeletén kialakított Kamasz-o-dokkban találják az ifjú olvasók.

Az első két fordulóban Neil Gaiman Északi mitológia, valamint Sophie Kinsella Hová lett Audrey című könyveihez kapcsolódó kérdések szerepeltek. A harmadik körben Leon Leyson: A lehetetlen valóra vált: Egy fiú Schindler listáján című kötetéről szóló feladatok következnek.

A versenybe menet közben is be lehet kapcsolódni. A pályázat részleteiről a Somogyi-könyvtár honlapján olvashatnak az érdeklődők. A bibliotéka Facebook-oldalán a korábbi fordulók feladatlapjai is megtalálhatók, amelyeket visszamenőleg is beküldhetnek a játékosok.

A győzteseket értékes könyvutalványokkal jutalmazzák, sorsolás szeptember 14-én.

Vakációs programok a fiókkönyvtárakban

Június 30-ig – Somogyi-könyvtár, fiókkönyvtárak

A Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárai már a nyári iskolaszünet első hetétől programok sokaságát kínálják a gyerekeknek. Júniusban az Északvárosi, Móra utcai, Petőfitelepi és Szőregi fiókok várják hetente több alkalommal mesékkel, kézműves foglalkozásokkal a vakációzó diákokat.

Kollázs, kavicsfestés, papírszínház Északvárosban
Mesematiné-sorozatot indít június 21-én az Északvárosi fiókkönyvtár (Szeged, Gáspár Zoltán u. 6.). A négy alkalomból álló programban papírszínház és kollázskészítés, meseolvasás, kavicsfestés, agyagozás és gyöngyfűzés szerepel.

A Mesevár kézművesei (Móra utcai fiókkönyvtár)
Mesés-kézműves délelőttök a Mesevárban a címe a Móra utcai fiókkönyvtár (Szeged, Móra u. 21.) vakációs kínálatának. A június 19-én kezdődő sorozat programjain meseolvasás, tésztafestés, gyöngyfűzés, fakanálbáb-készítés, papírhajtogatás és kollázskészítés várja a gyerekeket.

Kaszinó, játék, makramézás Petőfitelepen
Könyvtári Kaszinóval indul június 19-én a Petőfitelepi fiókkönyvtár (Szeged, Szántó Kovács János u. 28.) szünidei programsorozata. „Dráma” a könyvtárban címmel játékos könyvtárhasználati foglalkozást rendeznek. A kézműveskedés kedvelői a makramézás és só-lisztgyurmázás terén próbálhatják ki magukat.

Rózsás mesék, diavetítés, cserebere Szőregen
Rózsás mesékkel kezdődik június 27-én a Szőregi fiókkönyvtár (Szeged-Szőreg, Magyar u. 14.) gyerekeknek szóló, nyári programja. A palettán papírszínházi meseelőadás, diafilmvetítés is szerepel, a sort cserebere délelőtt zárja.

A Somogyi-könyvtár vakációs programjairól részletesen a Szegedi vakáció 2017 programfüzetben olvashatnak az érdeklődők. A füzetek a város számos kulturális intézményében, valamint – természetesen – a könyvtárakban is megtalálhatók.

Kommentek

Hírzóna

Makón már a múzeumok őszi fesztiváljára készülnek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Kubinyi Anna 2015-ben elhunyt makói születésű Kossuth-díjas gobelintervező gyűjteményes emlékkiállítása lesz a kiemelt rendezvény.

Tovább olvasom

Hírzóna

Általános iskolai tehetségkutató indul Szörényi Levente vezetésével

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A cél újraértelmezni és megújítani a magyar rocktörténelem legfontosabb darabját, az István, a királyt.

Tovább olvasom

Hírzóna

Csányi Vilmos professzor nyitja a Mentor(h)áló új tanévét Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ősszel is színvonalas programokkal várják az érdeklődőket.

Tovább olvasom

Aktuál