Kultúra

Vakációs programok a Somogyiban és fiókkönyvtáraiban

Vakációs programok a Somogyiban és fiókkönyvtáraiban

2017. június 15., csütörtök
Vakációs programok a Somogyiban és fiókkönyvtáraiban
somogyi_konyvtar01kf

Nyári olvasásnépszerűsítő játékkal és vakációs programok sokaságával készül a szünidőre a Somogyi-könyvtár.

80 nap alatt 12 könyv körül

Június 1-jétől augusztus 31-ig – 2. emelet, kölcsönző, Kamasz-o-dokk

Fantasy, sci-fi, csajos könyvek és kortárs szépirodalom szerepelnek a 80 nap alatt 12 könyv körül című játékban, amelyet 14–20 éves fiataloknak hirdetett a nyári iskolaszünet idejére a Somogyi-könyvtár. A 12 fordulós pályázathoz tartozó könyveket a könyvtár második emeletén kialakított Kamasz-o-dokkban találják az ifjú olvasók. Az első két fordulóban Neil Gaiman Északi mitológia, valamint Sophie Kinsella Hová lett Audrey című könyveihez kapcsolódó kérdések szerepeltek. A harmadik körben Leon Leyson: A lehetetlen valóra vált: Egy fiú Schindler listáján című kötetéről szóló feladatok következnek. A versenybe menet közben is be lehet kapcsolódni. A pályázat részleteiről a Somogyi-könyvtár

honlapján

olvashatnak az érdeklődők. A bibliotéka Facebook-oldalán a korábbi fordulók feladatlapjai is megtalálhatók, amelyeket visszamenőleg is beküldhetnek a játékosok. A győzteseket értékes könyvutalványokkal jutalmazzák, sorsolás szeptember 14-én.

Vakációs programok a fiókkönyvtárakban

Június 30-ig – Somogyi-könyvtár, fiókkönyvtárak

A Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárai már a nyári iskolaszünet első hetétől programok sokaságát kínálják a gyerekeknek. Júniusban az Északvárosi, Móra utcai, Petőfitelepi és Szőregi fiókok várják hetente több alkalommal mesékkel, kézműves foglalkozásokkal a vakációzó diákokat.

Kollázs, kavicsfestés, papírszínház Északvárosban

Mesematiné-sorozatot indít június 21-én az Északvárosi fiókkönyvtár (Szeged, Gáspár Zoltán u. 6.). A négy alkalomból álló programban papírszínház és kollázskészítés, meseolvasás, kavicsfestés, agyagozás és gyöngyfűzés szerepel.

A Mesevár kézművesei (Móra utcai fiókkönyvtár)

Mesés-kézműves délelőttök a Mesevárban a címe a Móra utcai fiókkönyvtár (Szeged, Móra u. 21.) vakációs kínálatának. A június 19-én kezdődő sorozat programjain meseolvasás, tésztafestés, gyöngyfűzés, fakanálbáb-készítés, papírhajtogatás és kollázskészítés várja a gyerekeket.

Kaszinó, játék, makramézás Petőfitelepen

Könyvtári Kaszinóval indul június 19-én a Petőfitelepi fiókkönyvtár (Szeged, Szántó Kovács János u. 28.) szünidei programsorozata. „Dráma” a könyvtárban címmel játékos könyvtárhasználati foglalkozást rendeznek. A kézműveskedés kedvelői a makramézás és só-lisztgyurmázás terén próbálhatják ki magukat.

Rózsás mesék, diavetítés, cserebere Szőregen

Rózsás mesékkel kezdődik június 27-én a Szőregi fiókkönyvtár (Szeged-Szőreg, Magyar u. 14.) gyerekeknek szóló, nyári programja. A palettán papírszínházi meseelőadás, diafilmvetítés is szerepel, a sort cserebere délelőtt zárja. A Somogyi-könyvtár vakációs programjairól részletesen a Szegedi vakáció 2017 programfüzetben olvashatnak az érdeklődők. A füzetek a város számos kulturális intézményében, valamint – természetesen – a könyvtárakban is megtalálhatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.