Közélet

Vádat emeltek a szomszédjára fejszével támadó idős férfival szemben

Vádat emeltek a szomszédjára fejszével támadó idős férfival szemben

2017. június 22., csütörtök
Vádat emeltek a szomszédjára fejszével támadó idős férfival szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a hódmezővásárhelyi idős férfival szemben, aki egy építkezés miatt veszett össze és támadt rá szomszédjára.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett szomszédok voltak Hódmezővásárhelyen, viszonyuk már egy éve megromlott a vádlott rendszeres alkoholfogyasztása és abból adódó szidalmazásai, zaklatásai miatt - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A sértett 2015. októberében felújításokat végzett a házán és az építési törmeléket az utcán helyezte el, de az másokat és a közlekedést sem zavarta. A sértett 2015. október 16. napján reggel leparkolt az autójával a háza előtt, majd a délelőtti órákban a vádlott alkoholos állapotban egy fürdőköpenyben odalépett és szitkozódva kifogásolta az utcán elhelyezett törmeléket. A sértett közölte vele, hogy az rövid időn belül elszállításra kerül, melyet követően a vádlott egy fejszével a sértett autójához ment és azzal ütni kezdte a gépkocsi hátsó részét. A sértett ezt észlelve kiszaladt a házból, rászólt a vádlottra, aki erre úgy reagált, hogy a fejszével a sértett fejére próbált ütni. A sértettnek sikerült az ütést kivédenie úgy, hogy oldalra ellépett, valamint a fejét elhúzta, így a fejsze a felsőteste előtt haladt el. Az ütést követően a sértett és a cselekményt észlelő ismerőse a vádlottat lefogták és kezéből a fejszét kicsavarták, mivel továbbra is a sértett megölésével fenyegetőzött. A sértett a védekezés elmaradása esetén életveszélyes sérüléseket is szenvedhetett volna. Az ügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, valamint rongálás vétségével vádolja, figyelemmel arra is, hogy a sértett gépkocsijában mintegy 80.000.-Ft kár keletkezett. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.