Vádat emeltek a szomszédjára fejszével támadó idős férfival szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a hódmezővásárhelyi idős férfival szemben, aki egy építkezés miatt veszett össze és támadt rá szomszédjára.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett szomszédok voltak Hódmezővásárhelyen, viszonyuk már egy éve megromlott a vádlott rendszeres alkoholfogyasztása és abból adódó szidalmazásai, zaklatásai miatt – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A sértett 2015. októberében felújításokat végzett a házán és az építési törmeléket az utcán helyezte el, de az másokat és a közlekedést sem zavarta. A sértett 2015. október 16. napján reggel leparkolt az autójával a háza előtt, majd a délelőtti órákban a vádlott alkoholos állapotban egy fürdőköpenyben odalépett és szitkozódva kifogásolta az utcán elhelyezett törmeléket.

A sértett közölte vele, hogy az rövid időn belül elszállításra kerül, melyet követően a vádlott egy fejszével a sértett autójához ment és azzal ütni kezdte a gépkocsi hátsó részét. A sértett ezt észlelve kiszaladt a házból, rászólt a vádlottra, aki erre úgy reagált, hogy a fejszével a sértett fejére próbált ütni. A sértettnek sikerült az ütést kivédenie úgy, hogy oldalra ellépett, valamint a fejét elhúzta, így a fejsze a felsőteste előtt haladt el. Az ütést követően a sértett és a cselekményt észlelő ismerőse a vádlottat lefogták és kezéből a fejszét kicsavarták, mivel továbbra is a sértett megölésével fenyegetőzött. A sértett a védekezés elmaradása esetén életveszélyes sérüléseket is szenvedhetett volna.

Az ügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, valamint rongálás vétségével vádolja, figyelemmel arra is, hogy a sértett gépkocsijában mintegy 80.000.-Ft kár keletkezett. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Előző sztori

Németh Szilárd: aki nemet mond a plakáttörvényre, a fekete pártfinanszírozásra szavaz

Következő sztori

Vizsgálat indulhat Botka ellen az MSZP-ben