Bulvár

Több mint kilencven embert találtak a román határrendészek egy Magyarországra tartó kamionban

Több mint kilencven embert találtak a román határrendészek egy Magyarországra tartó kamionban

2017. június 27., kedd
Több mint kilencven embert találtak a román határrendészek egy Magyarországra tartó kamionban

Csaknem száz, Magyarországra illegálisan bejutni próbáló embert tartóztatott fel kedden a román határrendészet a Nagylak-Csanádpalota határátkelőnél, akik egy török - ponyvás - teherautó rakterében elrejtőzve akartak a bejutni a schengeni övezetbe.

Az Ylmaz R. török állampolgár által vezetett, a fuvarlevél szerint Törökországból Norvégiába autóalkatrészeket szállító jármű kedd reggel fél hétkor jelentkezett a határon. A határrendészeknek feltűnt, hogy a ponyvát rögzítő kötelet elvágták, majd ragasztószalaggal rögzítették egymáshoz az elvágott végeket. A jármű átvizsgálásánál a raktérből 91 iraki és szíriai állampolgár - 44 férfi, 18 nő és 29 kiskorú - került elő, többségüket korábban menedékkérőként vették nyilvántartásba Romániában. A gépkocsivezető azt állította, nem tudott arról, hogy emberek rejtőztek el a raktérben, útja során több parkolóban is megállt. A román hatóságok a raktérben talált emberek ellen tiltott határátlépési kísérlet miatt, a sofőr ellen pedig bűnsegédlet gyanújával kezdeményeztek bűnvádi eljárást. A Bihar megyei határrendészet szóvivője múlt héten arról tájékoztatta a román Agerpres hírügynökséget, hogy idén az első öt hónapban csaknem háromszor több embert fogtak el a román-magyar határ Arad és Bihar megyei szakaszán, mint a tavalyi év azonos időszakában. Idén május végéig 716, míg tavaly az első öt hónapban 240 határsértőt tartóztattak fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.