Közélet

Több járásra másodfokú riasztást adtak ki a heves zivatar veszélye miatt

Több járásra másodfokú riasztást adtak ki a heves zivatar veszélye miatt

2017. június 22., csütörtök
Több járásra másodfokú riasztást adtak ki a heves zivatar veszélye miatt

Zivatarveszély miatt Csongrád megye több járására másodfokú riasztást adott ki csütörtök kora este az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint az érintett területeken már a következő órákban lehetnek károkozó széllel, nagy méretű jéggel kísért heves zivatarok. Szintén a várható heves zivatarok veszélye miatt Bács-Kiskun, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok megye több járására elsőfokú riasztást adtak ki. Emellett a hőség miatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Péntekre az összes megyére kiadtak első-, másodfokú figyelmeztetéseket a hőség, illetve a heves zivatar veszélye miatt. A meteorológiai szolgálat azt írta: pénteken északnyugaton a napi középhőmérséklet már a 27 fokot is több helyen elérheti. A maximumok 31-36 fok között alakulnak. Emellett pénteken a nap második felében többfelé valószínű heves zivatar az országban. Délután elsősorban az északkeleti megyékben és a Dunántúl középső és déli részén, később a déli országrészben tombolhatnak igen heves zivatarok, amelyeket a felhőszakadás mellett károkozó (akár 100 kilométer/órás erősségű szél) kísérhet, és akár több centiméteres jégszemek is hullhatnak belőlük kisebb körzetekben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.