Tájfutás: Miskolcon álltak rajthoz a szegedi tájfutók

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jonas_ferenc_szvse_tajfutas

Miskolc adott otthont a tájfutók Országos Középtávú és Váltó Bajnokságának. A több mint 1000 indulónak a meleg mellett az igen szintes és technikás pályákkal is meg kellett küzdenie.

Szombaton délelőtt a középtáv selejtezőit rendezték meg, majd délután a 24 fős döntőkben a bajnoki helyezések eldöntéséért futhattak a sportolók. A verseny Bükkszentlászló mellett zajlott egy igen nehéz terepen, ahol a meredek hegyoldalakban egy ligetes bozótos labirintusban kellett elnavigálniuk a versenyzőknek. Ez a szegediek közül legjobban Jónás Ferencnek sikerült, aki magabiztos futásával lett Magyar Bajnok a fiú serdülő kategóriában. A lányoknak is sikerült két dobogós helyet szerezni, N 16-ban Apró Vivien második, N 20-ban Gera Krisztina harmadik helyen futott be.

Vasárnap a váltó bajnokság a miskolci állatkert környékén zajlott, ahol a bozótosok száma lényegesen kevesebb volt, de a mély és meredek völgyek igen komoly fizikai kihívás elé állították a tájfutókat. A felnőtt férfiak mezőnyében igen izgalmasan alakultak a küzdelmek, de végül a SZVSE fiai is a dobogóra állhattak. A szegedi utánpótlás minden váltója bajnoki pontot érő eredményt ért el, ami köszönhető az edzőknek is, Szerencsiné Csamangó Jusztinának, Szencz Attilának és Gera Tibornak.

Eredmények

Középtávú OB

N 16 2. Apró Vivien
N 18 8. Szokol Kamilla
N 20 3. Gera Krisztina
N 21 4. Szerencsi Ildikó
F 14 6. Barta Máté
F 16 1. Jónás Ferenc
F 18 9. Conforti Christian
F 21 6. Kovács Ádám, 8. Vajda Balázs

Váltó OB

F 14 6. Szabó Levente, Schubert Ambrus, Barta Máté
F 16 2. Szabó Marcell, Kravz Mór, Jónás Ferenc
F 20 6. Kovács Deák Zsombor, Cinforti Christian, Rácz Zoltán
F 21 3. Kovács Ádám, Vajda Balázs, Barkász Dániel
N 16 8. Zagyva Rebeka, Berkecz Dóra, Révész Zsófia
N 18 5. Apró Vivien, Szokol Kamilla, Vajda Luca, 8. Koszta Dóra, Talmácsi Bori, Borsos Veronika
N 20 4. Szabó Dorina, Gera Krisztina, Mátyus Rebeka, 6. Riesing Hanna, Gubicz Kata, Koszta Kincső, 7. Farkas Lili, Sigmund Éva, Mayer Zsófia
N 21 6. Nagy Virág, Novai Éva, Szerencsi Ildikó

Default thumbnail
Előző sztori

A jobbközép tarolt az olasz helyhatósági választásokon

Default thumbnail
Következő sztori

Fidesz: használtak-e pártmunkára diákokat Czeglédy Csaba cégénél?

Legutóbbi hasonló cikkek