Egyház

Szent László családtábor Gyulán

Szent László családtábor Gyulán

2017. június 28., szerda
Szent László családtábor Gyulán
Szent_Laszlo_csaladtabor

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynöksége áprilisban zarándoklatot szervezett Nagyváradra, Szent László városába. A zarándokok egy Szent László címert ábrázoló lobogóval tértek haza útjukról, melyen Lukács evangéliumának egy mondata szerepel: „A jó ember jó kincseiből jót hoz elő.” (Lk 6,45)

E mondat köré épült az egyházmegyei családtábor programja is, amely június 22-25. között volt Gyulán. A közel 100 fős tábor résztvevői az egyházmegye különböző családos közösségeiből érkeztek. A résztvevő házaspárok először

Domján Mihály

előadásai segítségével tekintettek rá, hogy mit jelent a párkapcsolatban örömmel adni és örömmel elfogadni. Az előadó családterápiás tapasztalataiból merítve mutatott lehetőségeket, hogyan lehet erősíteni azt a légkört, amely egymás értékeinek megbecsülését, egymás elfogadását magában hordozza. A felnőtt program a CsaládKözPont párkapcsolatépítő feladataival folytatódott. Szombaton a házaspárok a talentumaik számbavétele után az egyházi közösségekbe kapcsolódás lehetőségeivel foglalkoztak. A felnőtt programok alatt a gyermekek - különböző korcsoportokban - játékosan ismerkedtek Szent László életével, erényeivel. A gyermekprogramok megvalósításában lelkes egyetemista, illetve középiskolás, közösségi szolgálatot teljesítő fiatalok segítettek. A családok közötti kapcsolatokat építették a lelki programok, a Szent László vetélkedő, a kézműves foglalkozások, a városismereti játék, a táncház és az éjszakába nyúló esti beszélgetések.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.