/

Számlakifizetések miatt kellett rendkívüli testületit tartani Algyőn

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

testuleti_ules016kf

Mivel a polgármestertől megvonta a testületi többség a jogot, hogy 100 ezer forint fölötti kifizetésekről dönthessen, és nincs illetékes erre, rendkívüli ülést kellett tartani a nagyközségben, hogy például a könyvvizsgáló megkapja a díjazását, illetve az önkormányzat egyik cége működési támogatását.

Ahogy megírtuk, a szervezeti és működési szabályzatot (SZMSZ) is módosították a legutóbbi testületi ülésen, amelynek egyik passzusa az volt, hogy Molnár Áron polgármester csak 100 ezer forint alatti kifizetésekről dönthet. A négyfős Fidesz-frakció és a volt településvezető által támogatott SZMSZ-módosításban azt szerette volna elérni a testületi többség, hogy ezen összeghatár fölött a pénzügyi bizottság jóváhagyása után lehessen kifizetéseket eszközölni. Három millió forint fölött eddig és a jövőben is csak a testület dönthetett, ebben nem terveztek változtatást. A pénzügyi bizottság elnöki posztját is betöltő Pongrácz Tamás azonban visszavonta módosítóját, aminek az a következménye, hogy a 100 ezer és 3 millió forint közötti kifizetésekről jelenleg nincs, aki döntsön. Molnár Áron az ülésen is elmondta, hogy május 31-i SZMSZ-módosítás ezt az anomáliát is magával hozta, így csakis a képviselő-testület hagyhatja jóvá a számlák kifizetését.

Hat tétel került a megjelent 5 fő elé, az óvodánál konténerblokk telepítését tervezik meg 950 ezer forintból, az önkormányzat cégének, a Gyevitur Nkft.-nek 350 ezret utalnak át csőtörés helyreállításra, kifizetik a könyvvizsgálót, több mint 330 ezer fordítanak eljárási díjra az úszóműves kishajó kikötőnél. Ezen felül a Dél-alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás működési támogatást kap, akárcsak a Gyeviép, esetükben 9,5 milliós tételről van szó.

Az ülésen az öt képviselő egyhangúlag támogatta az előterjesztést.

Előző sztori

Ausztriában körözték, Röszkénél elfogták + FOTÓK, VIDEÓ

Következő sztori

Folyamatosan zajlik a buszmegállók felújítása Szegeden + FOTÓK