/

Pünkösdi Sportnap a Gál Ferenc Főiskolán + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

punkosdi_sport_galferenc

Június első napján tartotta meg az I. Pünkösdi Sportnapot a Gál Ferenc Főiskola Egészségnevelési- és Sport Intézete (ENSI). Remek hangulatban, igazi közösségi élményként, sok izgalmas versenyszámmal tarkítva zajlott le a fél napos szegedi esemény a Topolya sori egyetemi sportpályákon.

A szegedi, gyulai és szarvasi karokról érkezett versenyzők és szurkolók magas színvonalú versengést tapasztalhattak meg a rendezvény során, amit Thékes István, az ENSI vezetője és Kozma Gábor rektor nyitott meg. Kozma Gábor kiemelte, hogy a Gál Ferenc Főiskola nem csupán a szegedi Dóm téren működik, hanem Szarvason és február óta Gyulán is. Emiatt fontos, hogy a Főiskola az együvé tartozást erősítő, a közösséget építő rendszerese alkalmakat nyújtson a hallgatók, oktatók, munkatársak számára. A pünkösdi sportnap arra is lehetőség, hogy a különböző városokban működő karok együtt is megértsék és megéljék a főiskola egész közössége számára fontos üzeneteket. Erre jó lehetőség a sportolás és a szurkolás mindenkinek érthető nyelve is, ami a test és a lélek erőit mozgósítva, mindenkit közösségbe hív, a tanév egyéb szellemi erőpróbái, találkozói mellett.

A Pünkösdi Sportnap rangját emelte, hogy a Pick Szeged kézilabda klub volt csapatkapitánya, az olimpiai negyedik helyezett, EHF Kupa győztes és magyar bajnok Vadkerti Attila beszélt a sportnevelésről és az egészségfejlesztésről. Rámutatott, hogy bár az élsport, ezzel együtt az ember fizikai teljesítőképessége határainak feszegetése nem feltétlenül egészséges, a hobbisport, a tudatos test- és motorikus képesség-fejlesztés az emberi élet egyik legfontosabb eleme. Vadkerti Attila, aki jelenleg az SZKKSE női kézilabdacsapat klubmenedzsere, a klub technikai vezetőjének, Csapó Tamásnak a közreműködésével vetélkedő keretében tíz humoros, de fegyelmezett együttműködést igénylő gyakorlatot végeztetett a 10-10 fős csapatokkal. Az izgalmas váltóversenyek egy órán keresztül alaposan megmozgatták a versenyzőket, akik jókedvvel és beleéléssel vettek részt azokban.

A súlylökés férfiak és nők is neveztek. A dinamikus erőkifejtést megkívánó atlétikai dobószámot végül Horváth Gábor tanár nyerte Lipcsei Imre szarvasi dékán előtt, és a két hallgató hölgy is szép eredményt ért el. A 4×400 méteres csapatváltón jelentős fölénnyel a papnövendékekből álló Speedy csapat diadalmaskodott. A gárdát Kovács Zoltán papnövendék befutóként hozta be aranyérmes helyre. Akárcsak a többi versenyszámban, itt is kiválóan helyt állt a Homoki Andrea dékánhelyettes által vezetett gyulai női-férfi vegyes csapat.

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: a Nagykanizsa ellen vív osztályozót az NB III-ért a Makó

Következő sztori

Június közepétől már nem kell tartani a „számlasokkot” okozó roamingfelártól