Írjon nekünk

Kultúra

Programok sokaságával vár a Könyvhét a hétvégén

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

konyvhet_sajttaj001kf

A 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok június 12-ig várja az érdeklődőket a Dugonics téren.

Szegedi írók napja

Június 10. (szombat), 10 óra – Dugonics tér, színpad

Czilczer Olga, Bene Zoltán, Diószegi Szabó Pál, Tandi Lajos és Ványai László részvételével kezdődik beszélgetés a Szegedi írók napján, június 10-én, szombaton 10 órakor a Dugonics tér színpadán. A társalgást Veszelka Attila író vezeti, közreműködik a Baka Irodalmi Kör.

Vér és kereszt I. Sosemvolt pogányok

Június 10. (szombat), 17 óra – Dugonics tér, színpad

Benkő László Vér és kereszt I. Sosemvolt pogányok című új kötetét a szerző közreműködésével mutatják be június 10-én, szombaton, 17 órai kezdettel a Dugonics tér színpadán. Az íróval Lázár István, a Lazi Könyvkiadó vezetője beszélget.

Párducpompa – Tóth Krisztina új könyve

Június 10. (szombat), 18.45 óra – Dugonics tér, színpad

Tóth Krisztina József Attila-díjas író, költő, műfordító beszél Párducpompa című új novelláskötetéről a Dugonics tér színpadán június 10-én, szombaton, 18.45 órától. Beszélgetőtársa Szilasi László József Attila-díjas író, irodalomtörténész.

Tóth Krisztina a könyvbemutató előtt, 17.30 órai kezdettel dedikál a Líra Könyv Zrt. Fókusz Könyváruház Dugonics téri sátrában.

Darvasi, Grecsó, Szilasi „helyszínei” – irodalmi séta

Június 10. (szombat), 10 óra – Somogyi-könyvtár

Darvasi László, Grecsó Krisztián és Szilasi László szegedi vonatkozású köteteiben megjelenő utcákra és terekre kalauzolják el a Somogyi-könyvtárból június 10-én, szombaton, 10 órakor induló séta résztvevőit. A 2 órás programra előzetes jelentkezés nem szükséges, a részvétel ingyenes.

Bunyevác tamburások, ciprusi és bolgár táncok, Storyville-koncert

Június 10. (szombat) – Dugonics tér, színpad

Sokszínű zenés-táncos produkciók váltják a könyves programokat június 10-én, szombaton, a Dugonics tér színpadán. A szerbiai Mérgesről érkező Bunyevác tamburások 16.15 órakor csapnak a húrok közé. A szegedi Royal Balettiskola növendékeinek föllépése 18 órakor kezdődik. Ciprusi táncokat mutat be az Eleftheria Tánccsoport, 19.15 órától. Őket a békéscsabai Balkán Táncegyüttes követi, bolgár néptáncokkal, 19.45 órai kezdettel.

A zenés estét a Storyville Jazz Band zárja – a Millennium Kávéház szervezésében megvalósuló koncert 20.30 órakor kezdődik.

Könyvek és képek – Morcsányi Géza kiadóigazgató, a Testről és lélekről c. fílm főszereplője

Június 11. (vasárnap), 17.30 óra – Dugonics tér, színpad

Morcsányi Géza, a Líra Kiadói Csoport igazgatója, Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének főszereplője lesz az Ünnepi Könyvhét vendége június 11-én, vasárnap. A Dugonics téri színpad programja 17.30 órakor kezdődik. Morcsányi Géza beszélgetőtársa Szilasi László József Attila-díjas író, irodalomtörténész.

(A Testről és lélekről című filmet ugyanezen a napon, 18.15 órai kezdettel vetítik a Belvárosi Mozi Balázs Béla-termében.)

Az irodalom ellenségei – Darvasi László új könyve

Június 11. (vasárnap), 18 óra – Dugonics tér, színpad

Darvasi László József Attila-díjas író, újságíró, szerkesztő legújabb, Az irodalom ellenségei című kötetéről beszélget a szerzővel a Dugonics tér színpadán Szilasi László József Attila-díjas író, irodalomtörténész június 11-én, vasárnap, 18 órai kezdettel.

Vendég: Grecsó Krisztián

Június 11. (vasárnap), 18.30 – Dugonics tér, színpad

Grecsó Krisztián József Attila-díjas költő, íróval június 11-én, vasárnap 18.30 órakor, a Dugonics tér színpadánál találkozhatnak az olvasók. A szerző beszélgetőtársa Szilasi László József Attila-díjas író, irodalomtörténész.

Grecsó Krisztián a beszélgetés előtt, 17.30 órától dedikálja könyveit a Líra Könyv Zrt. Fókusz Könyváruház Dugonics téri sátrában.

Térzene, szerb néptánc, big band

Június 11. (vasárnap) – Dugonics tér, színpad

A szegedi könyvhét június 11-i, vasárnapi zenés-táncos programja 15.30 órakor, a Fricsay Fúvószenekar térzenéjével kezdődik a Dugonics tér színpadán. Utánuk lép föl a deszki Bánát Szerb Néptáncegyüttes, 16.30 órától. A szegedi Deák Big Band muzsikáját 19.30 órától hallgathatja a közönség.

Gazdiképző – eb-adta megoldások felnőtt kutyákhoz

Június 12. (hétfő), 17.15 óra – Dugonics tér, színpad

Putnik-Mayer Yvette interaktív kutyás könyvbemutató keretében ajánlja új kötetét a „gazdiknak” és minden kutyakedvelőnek június 12-én, hétfőn, 17.15 órai kezdettel, a Dugonics tér színpadán. A Gazdiképző – eb-adta megoldások felnőtt kutyákhoz című kötetről Kancsár Tímea beszélget a szerzővel.

Zsebben lapuló szövegek – Slam Poetry Szeged

Június 12. (hétfő), 17.45 óra – Dugonics tér, színpad

Szervezők és előadók beszélnek a slam poetry műfajáról a Dugonics tér színpadán, június 12-én, hétfőn, 17.45 órától. A saját verseiket és szövegeiket előadó Slam Poetry Szeged tagjainak zsebében lapuló szövegeket is hallhatják az érdeklődők.

A szegedi könyvhét részletes programja ITT olvasható.

Hírzóna

A mártélyi alkotótábor műveiből nyílik tárlat Vásárhelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Most szombaton, az Alföldi Galériában.

Tovább olvasom

Hírzóna

A Tornyai-múzeum első igazgatójára emlékeznek Vásárhelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Kiss Lajos ma is a helyiek identitásának része.

Tovább olvasom

Hírzóna

Samu Katalin szobrászművészre emlékeztek Vásárhelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Halálának kilencedik évfordulóján.

Tovább olvasom

Aktuál