Kultúra

Programok sokaságával vár a Könyvhét a hétvégén

Programok sokaságával vár a Könyvhét a hétvégén

2017. június 9., péntek
Programok sokaságával vár a Könyvhét a hétvégén
konyvhet_sajttaj001kf

A 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok június 12-ig várja az érdeklődőket a Dugonics téren.

Szegedi írók napja

Június 10. (szombat), 10 óra – Dugonics tér, színpad

Czilczer Olga, Bene Zoltán, Diószegi Szabó Pál, Tandi Lajos

és

Ványai László

részvételével kezdődik beszélgetés a Szegedi írók napján, június 10-én, szombaton 10 órakor a Dugonics tér színpadán. A társalgást

Veszelka Attila

író vezeti, közreműködik a Baka Irodalmi Kör.

Vér és kereszt I. Sosemvolt pogányok

Június 10. (szombat), 17 óra – Dugonics tér, színpad

Benkő László

Vér és kereszt I. Sosemvolt pogányok című új kötetét a szerző közreműködésével mutatják be június 10-én, szombaton, 17 órai kezdettel a Dugonics tér színpadán. Az íróval

Lázár István

, a Lazi Könyvkiadó vezetője beszélget.

Párducpompa – Tóth Krisztina új könyve

Június 10. (szombat), 18.45 óra – Dugonics tér, színpad

Tóth Krisztina

József Attila-díjas író, költő, műfordító beszél Párducpompa című új novelláskötetéről a Dugonics tér színpadán június 10-én, szombaton, 18.45 órától. Beszélgetőtársa

Szilasi László

József Attila-díjas író, irodalomtörténész. Tóth Krisztina a könyvbemutató előtt, 17.30 órai kezdettel dedikál a Líra Könyv Zrt. Fókusz Könyváruház Dugonics téri sátrában.

Darvasi, Grecsó, Szilasi „helyszínei” – irodalmi séta

Június 10. (szombat), 10 óra – Somogyi-könyvtár

Darvasi László, Grecsó Krisztián

és Szilasi László szegedi vonatkozású köteteiben megjelenő utcákra és terekre kalauzolják el a Somogyi-könyvtárból június 10-én, szombaton, 10 órakor induló séta résztvevőit. A 2 órás programra előzetes jelentkezés nem szükséges, a részvétel ingyenes.

Bunyevác tamburások, ciprusi és bolgár táncok, Storyville-koncert

Június 10. (szombat) – Dugonics tér, színpad

Sokszínű zenés-táncos produkciók váltják a könyves programokat június 10-én, szombaton, a Dugonics tér színpadán. A szerbiai Mérgesről érkező Bunyevác tamburások 16.15 órakor csapnak a húrok közé. A szegedi Royal Balettiskola növendékeinek föllépése 18 órakor kezdődik. Ciprusi táncokat mutat be az Eleftheria Tánccsoport, 19.15 órától. Őket a békéscsabai Balkán Táncegyüttes követi, bolgár néptáncokkal, 19.45 órai kezdettel. A zenés estét a Storyville Jazz Band zárja – a Millennium Kávéház szervezésében megvalósuló koncert 20.30 órakor kezdődik.

Könyvek és képek – Morcsányi Géza kiadóigazgató, a Testről és lélekről c. fílm főszereplője

Június 11. (vasárnap), 17.30 óra – Dugonics tér, színpad

Morcsányi Géza

, a Líra Kiadói Csoport igazgatója,

Enyedi Ildikó

Testről és lélekről című filmjének főszereplője lesz az Ünnepi Könyvhét vendége június 11-én, vasárnap. A Dugonics téri színpad programja 17.30 órakor kezdődik. Morcsányi Géza beszélgetőtársa Szilasi László József Attila-díjas író, irodalomtörténész. (A Testről és lélekről című filmet ugyanezen a napon, 18.15 órai kezdettel vetítik a Belvárosi Mozi Balázs Béla-termében.)

Az irodalom ellenségei – Darvasi László új könyve

Június 11. (vasárnap), 18 óra – Dugonics tér, színpad

Darvasi László József Attila-díjas író, újságíró, szerkesztő legújabb, Az irodalom ellenségei című kötetéről beszélget a szerzővel a Dugonics tér színpadán Szilasi László József Attila-díjas író, irodalomtörténész június 11-én, vasárnap, 18 órai kezdettel.

Vendég: Grecsó Krisztián

Június 11. (vasárnap), 18.30 – Dugonics tér, színpad

Grecsó Krisztián József Attila-díjas költő, íróval június 11-én, vasárnap 18.30 órakor, a Dugonics tér színpadánál találkozhatnak az olvasók. A szerző beszélgetőtársa Szilasi László József Attila-díjas író, irodalomtörténész. Grecsó Krisztián a beszélgetés előtt, 17.30 órától dedikálja könyveit a Líra Könyv Zrt. Fókusz Könyváruház Dugonics téri sátrában.

Térzene, szerb néptánc, big band

Június 11. (vasárnap) – Dugonics tér, színpad A szegedi könyvhét június 11-i, vasárnapi zenés-táncos programja 15.30 órakor, a Fricsay Fúvószenekar térzenéjével kezdődik a Dugonics tér színpadán. Utánuk lép föl a deszki Bánát Szerb Néptáncegyüttes, 16.30 órától. A szegedi Deák Big Band muzsikáját 19.30 órától hallgathatja a közönség.

Gazdiképző – eb-adta megoldások felnőtt kutyákhoz

Június 12. (hétfő), 17.15 óra – Dugonics tér, színpad

Putnik-Mayer Yvette

interaktív kutyás könyvbemutató keretében ajánlja új kötetét a „gazdiknak” és minden kutyakedvelőnek június 12-én, hétfőn, 17.15 órai kezdettel, a Dugonics tér színpadán. A Gazdiképző – eb-adta megoldások felnőtt kutyákhoz című kötetről

Kancsár Tímea

beszélget a szerzővel.

Zsebben lapuló szövegek – Slam Poetry Szeged

Június 12. (hétfő), 17.45 óra – Dugonics tér, színpad

Szervezők és előadók beszélnek a slam poetry műfajáról a Dugonics tér színpadán, június 12-én, hétfőn, 17.45 órától. A saját verseiket és szövegeiket előadó Slam Poetry Szeged tagjainak zsebében lapuló szövegeket is hallhatják az érdeklődők. A szegedi könyvhét részletes programja

ITT

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.