Polgárőr Város lett Szentes és Mórahalom

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

polgarorseg_szabo_zoltan

Nyíregyházán tartotta meg a polgárőrség a XXIII. Országos Polgárőr Napot, amelyen több mint ötezren vettek részt.

A nagyszabású rendezvényen 150 új polgárőr csatlakozott fogadalomtételével a polgárőrséghez. “Magyarország azért is erős és büszke európai ország, mert vannak polgárai, akik akár szabadidejük terhére is keresik azt, miként szolgálhatnának jobban hazájuknak és otthonuknak. Önök számtalan alkalommal bizonyították, hogy a magyar társadalom, a rendőrség, a honvédség és a kormány számíthat a polgárőrökre” – tolmácsolta Orbán Viktor üzenetét a miniszterelnöki megbízott.

A rendezvényen kitüntetéseket és jutalmakat is átadtak a kiemelkedő tevékenységet nyújtó, önkéntes és térítésmentes szolgálatot teljesítőknek. Az országos rendőr-főkapitány tárgyjutalomban részesítette Szula Ferencet, a Hódmezővásárhelyi PE elnökét. Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozata kitüntetésben részesült Tóth Zoltánné, a Tápéi PE elnöke.

Szentes és Mórahalom önkormányzata is a Polgárőr Város kitüntető címet érdemelte ki a település és lakossága biztonságát szolgáló polgárőrség munkájáért. Az elismeréseket Sztantics Csaba, Szentes Város Jegyzője és Gilinger István, a Szentes Polgárőr Egyesület elnöke, valamint Csányi László Mórahalom Város alpolgármestere és Sárközi László a mórahalmi polgárőrség elnöke vette át.

Az elismerések átadását követően színvonalas kutyás, lovas és egyéb látványos bemutatókat láthattak az érdeklődő résztvevők.

Default thumbnail
Előző sztori

Előzetesben a szegedi kábítószerkereskedő

Default thumbnail
Következő sztori

Hétfőn is a vasárnapi viharkárok felszámolását végezték a tűzoltók

Legutóbbi hasonló cikkek