Gazdaság

Növekvő forgalomban új történelmi csúcson zárta a múlt hetet a BUX

Növekvő forgalomban új történelmi csúcson zárta a múlt hetet a BUX

2017. június 4., vasárnap
Növekvő forgalomban új történelmi csúcson zárta a múlt hetet a BUX

Növekvő forgalomban új történelmi csúcson zárta a múlt hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 35 150,44 ponton állt, ami az előző heti záróértéknél 791,51 ponttal, 2,30 százalékkal magasabb.

A héten a részvénypiac forgalma 49,5 milliárd forint volt, szemben az előző heti 43,1 milliárd forinttal, a vezető részvények erősödtek. A blue chipek közül az OTP papírja egy hét alatt 2,14 százalékot erősödött, a pénteki kereskedést 8700 forinton fejezte be, a heti forgalma meghaladta a 18 milliárd forintot. A Richter árfolyama 2,13 százalékkal emelkedett, pénteken a részvény 7140 forinton zárt, heti forgalma több mint 9,5 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 1,27 százalékkal nőtt, a papír 22 370 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 12,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom részvénye 1,3 százalékkal drágult, a kereskedést 468 forinton fejezte be, heti forgalma meghaladta a 1,6 milliárd forintot. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2216,78 ponton zárt pénteken, 126,30 ponttal, 6,04 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban. Hétfőn 0,64 százalékos csökkenéssel zárt a BUX, elsősorban az OTP és a Richter húzta le az indexet. Kereskedési szünet volt az amerikai piacon és a londoni börzén, ami meglátszott a magyar piac aktivitásán, a forgalom elmaradt az átlagostól. Kedden Európában jellemzően enyhén negatív hangulat volt, a régió szerepelt a legrosszabbul, a lengyel és az osztrák börzén közel 1 százalékos esés volt, a magyar és a román piac azonban pozitívan zárt, a BUX 0,54 százalékkal erősödött. Szerdán az európai piacok egész nap a pozitív tartományban voltak, az amerikai nyitás után azonban gyors esés következett be, majd ismét visszaemelkedtek a piacok a korábbi szintekre. A vegyes hangulat rányomta bélyegét a BÉT kereskedésére is, a BUX végül 0,67 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot. Csütörtökön csendes nap volt, az európai tőzsdék többsége kis pluszban zárt és az amerikai piac is erősödéssel nyitott. Ezt követte le a magyar tőzsde is, a BUX 0,61 százalékot emelkedett. Pénteken a BUX 387,98 pontos, 1,12 százalékos emelkedéssel, 35 150,44 ponton zárt, ami új történelmi csúcs. Optimista hangulatban telt a kereskedés, a vezető részvények mindegyike erősödött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.