Közélet

Novák: a 21. a lehetőségek évszázada a nőknek

Novák: a 21. a lehetőségek évszázada a nőknek

2017. június 1., csütörtök
Novák: a 21. a lehetőségek évszázada a nőknek

Hiszem, hogy a 21. a lehetőségek évszázada lesz a nők számára, ezt a kormány a munkaerőpiac rugalmasabbá tételével igyekszik elősegíteni - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Figyelő című hetilap nők helyzetével foglalkozó csütörtöki konferenciáján.

A Nők évszázada című tanácskozáson az államtitkár hangsúlyozta, hogy a nemek egyenlősége, nem pedig egyformasága a cél. Novák Katalin a legnagyobb szabadságnak a döntés, választás lehetőségének szabadságát nevezte, tehát - fejtette ki - számára az, hogy a 21. a nők évszázada lehet, azt jelenti, hogy rendelkeznek és élnek ezzel a szabadsággal. A felsőoktatásban való részvételt is ebből a szempontból emelte ki az államtitkár. Ismertetése szerint míg 1970-ben százezerrel több diplomás férfi volt, addig 2011-ben már a diplomás nők voltak 200 ezerrel többen, a tanulás által pedig szintén döntési lehetőséghez jutnak a nők. Véleménye szerint a kormánynak, az államnak az esélyegyenlőség megteremtését illetően van teendője, felelőssége ezen a területen. A család és a munka egyensúlyának megteremtéséhez van szüksége a nőknek segítségre, hiszen annak sem a megteremtése, sem a fenntartása "nem könnyű kihívás". A kettő nem szembeállítható egymással, nem zárhatják ki egymást - érvelt a politikus. A kormány célja, hogy a munkaerőpiacon is elősegítse ezt az egyensúlyt - folytatta. Ám míg a női munkanélküliség csökkenő tendenciája jó eredmény, addig a kisgyermekes anyák foglalkoztatási arányát, a részmunkaidő és általában a rugalmas munkaerőpiac meglétét illetően Magyarország az európai országok között "a sor végén kullog", ezen a téren tehát még nagyon sok teendőnk van - fogalmazott. A közigazgatásról sem lehet mondani, hogy rugalmas lenne, ezért ezen dolgozunk - fűzte hozzá. A kormány ugyanakkor egyebek mellett a gyed extra bevezetésével, bölcsődefejlesztéssel, a munkahelyvédelmi akciótervvel vagy a családbarát munkahely díj megalapításával igyekszik választ adni ezekre a kihívásra - sorolta Novák Katalin. További példaként említette a Nők a családban és a munkahelyen elnevezésű fejlesztési programot, amelynek keretében regionális nőközpontok létrehozására pályázhatnak a települések. Mindemellett dolgoznak egy családbarát brand létrehozásán is, amely azt jelentené, hogy az adott vállalatra, szervezetre általában igaz a családbarát szemlélet, nem pedig csak egy különálló jó gyakorlata van - tette hozzá az államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.