Közélet

Miniszterek jártak Ásotthalmon + VIDEÓ

Miniszterek jártak Ásotthalmon + VIDEÓ

2017. június 19., hétfő
Miniszterek jártak Ásotthalmon + VIDEÓ
miniszteri_latogatas_asotthalom

Első alkalommal vette szemügyre Simicskó István honvédelmi miniszter és Hans Peter Doskozil osztrák védelmi és sportminiszter a tavaly óta Magyarországon dolgozó osztrák kontingenst.

Június 16-án, pénteken nagy várakozás előzte meg az ásotthalmi határszakaszon

Simicskó István

és

Hans Peter Deskozil

személyes látogatását. A politikusok Hódmezővásárhelyről helikopterrel érkeztek, hogy először vegyék szemügyre a tavaly óta Magyarországon dolgozó osztrák kontingenst. A minisztereket

Toroczkai László

polgármester fogadta. Mint elmondta, az illegális bevándorlás miatt több százezer migráns haladt át a községen, a határzárnak és a honvédségen köszönhetően mára azonban helyreállt a nyugalom. Simicskó István ezt azzal egészítette ki, hogy a magyar-szerb határon álló dupla kerítéssel nem csak hazánk, hanem egész Európa biztonságát védik. Közel 50 osztrák katona teljesít szolgálatot a magyar határon, akik építési, útépítési és szállítási feladatokat látnak el az év végéig. Tekintse meg a Móra-Net Televízió videóját:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.