/

Megtestesült rock’n’roll a Jazz Kocsmában

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

escape-ism_fb cover

Az End Hits eddigi szervezői tevékenységének egyik legfontosabb állomáshoz ért azzal a megtisztelő lehetőséggel, hogy vendégül láthatja azt az előadót, aki nemcsak, hogy közvetlen kapcsolódási pont a Dischord Record-hoz, de előadói stílusával és külső megjelenésével is meghatározó egyénisége a rock’n’rollnak, és aki számos, azóta világhírűvé vált zenekar követendő példaképe volt az elmúlt 25 évben.

Ian Svenonius amerikai zenész, író és a Soft Focus talk show műsorvezetője. 1991-ben Amerika legpimaszabb srácának választották meg („The Sassiest Boy in America”).

A netes kereső 58.000 találatot hoz a nevére, néha több mint 200.000-et. Ennek az az oka, hogy az énekes híres a világszerte közkedvelt Washington, D.C-beli rock zenekarairól, úgymint az úttörő és nagyhatású Nation of Ulysses (gondoljunk csak a Refused-ra!), The Make-Up (gondoljunk a The (International) Noise Conspiracy-re!), Weird War vagy a Chain and The Gang. Jelenleg vadonatúj ESCAPE-ISM névre hallgató szóló produkciójával turnézik Európában. Számos zenei projektjét összegezve Svenonius idáig 19 nagylemezzel és több, mint 20 kislemezzel jelentkezett. A zenélés mellett több könyvet is megjelentetett, melyek közül a Supernatural Strategies for Making a Rock ”n” Roll Group és a Censorship Now! a legismertebbek. Soft Focus (2007-2010) című beszélgetős műsorának legjelesebb vendégei voltak (a teljeség igénye nélkül): Ian MacKaye, Henry Rollins, Steve Albini, Kim Gordon & Thurston Moore, Buzz Osborne, Jello Biafra, Cat Power, Mark E. Smith, Adam Horovitz, Genesis P-Orridge, Kevins Shields, Mike Watt stb.

A turné vendégfellépői a Kate Kristal és Ana Threat alkotta Kristy and The Kraks Ausztriából. Komoly slágerértékkel bíró vintage hatású lo-fi / garage r’n’r himnuszaik Bécstől Chicagóig meghódították a világ analóg-hangzást kedvelő zenerajongóit. Legújabb, 4 számos kislemezük, a Snakes on the Phone mellett nehéz elmenni, ha egyszer meghallod, folyamatosan pörgetni akarod a lejátszódon!

További részletek ITT.

Előző sztori

Összefogással az élhető jövőért – Készül Csongrád Megye Klímastratégiája

Default thumbnail
Következő sztori

KDNP: mekkora támogatást kapott a Jobbik Simicsika Lajostól?

Legutóbbi hasonló cikkek