Medián: javítani tudott a Fidesz

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Orbán Viktor

A szétforgácsolt, lemaradt ellenzék mellett még mindig magas a párt nélküliek, azonban a kormánypárt növelni tudta népszerűségét – közölte a Hvg.hu a Medián felmérésére hivatkozva.

A teljes szavazókorú népesség 34 százaléka szavazna jelenleg a Fideszre, ami előrelépés az áprilisi 31 százalékhoz képest – derül ki a a Medián június közepén készült felméréséből. Az ellenzéki pártok közül a Jobbik 13 százalékkal vezet, az MSZP két és fél éve nem mozdult ki a 8–11 százalékos sávból, a június adatok szerint 8 és 9% körül áll – írja a Hvg.hu. A DK és az LMP a parlamentbe jutási küszöb körül ingadozik, őket egy százalékos pártok sora követi a felmérésben.

A Medián szerint párt nélküliek aránya magasabb, mint az elmúlt másfél évben bármikor. A biztos szavazók közt az áprilisi 12-ről 19 százalékra nőtt a pártpreferenciával nem rendelkezők aránya. Valamelyest nőtt a kormány teljesítményével elégedettek és a „jó irányt” érzékelők aránya a legújabb adatok szerint.

Botka László nem örülhet: az áprilisinál 8 százalékponttal kevesebben látnák szívesen „fontos politikai szerepben”. A többség (49 százalék) továbbra is kormányváltást szeretne, miközben a válaszadók 42 százaléka a kormány maradását tartaná kívánatosnak.

Előző sztori

Labdarúgás: újoncként remekelt a Bordány

Következő sztori

Tíz kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök Röszkén