Labdarúgás: újoncként remekelt a Bordány

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bordany_tiszasziget40_gs

Feljutóként pazar szezonon van túl a Foliaplast-Bordány SK, amely a hatodik helyen zárta a Csongrád megyei I. osztály küzdelmeit. Az évadot a homokhátiak trénerével, Hódi Mihállyal értékeltük.

Negyvenegy pontot gyűjtött a Csongrád megyei I. osztály 2016/17-es szezonjában a Foliaplast-Bordány SK: a megyei élvonalnak újoncként nekifutó együttesnél hamar kiderült, hogy nem lesznek kiesési gondjai. Tavasszal ugyan öttel kevesebb, 18 pontot szerzett a szezon előtt nyolc labdarúgóval megerősített gárda, ám a téli szünet alatt birtokolt hatodik helyét így sem kellett átadnia másnak, és végül ebben a pozícióban is fejezték be a bajnokságot K. Tóth Gyuláék. “Álszerénységnek tűnne, ha azt mondanám, hogy nem gondoltam volna, hogy ilyen jó helyen fogunk végezni. Az első évben az volt a célunk, hogy erős középcsapattá váljunk ebben az osztályban. Ezt be is váltottuk, talán ha a tavasszal nem ér bennünket ez a soha nem látott sérüléshullám és szerencsétlenség, akkor még szebb lett volna a szezonunk. Összességében reális a szereplésünk, ami nem a meglepetés kategóriájába tartozik, de a bajnokság előtt aláírtuk volna ezt a hatodik helyet. Voltak olyan három pontok, mint például a Csongrádon szerzett győzelem, ahol azt mondom, tényleg szerencsénk volt, de a bajnokság során ez a faktor kiegyenlítődött” – összegezte csapata szezonját Hódi Mihály, a Bordány vezetőedzője.

A körülötte végző csapatokat figyelembe véve csak az FK Szeged volt kevesebb alkalommal eredményes, a bordányiak 45 góljából ráadásul 19-et a csapathoz tavaly nyáron érkezett támadó, Gajdacsi Mátyás jegyzett – ugyanakkor Hódi Mihály hangsúlyozta, ahhoz, hogy a 28 éves csatár a góllövőlista harmadik helyén végezzen, kellett a csapat teljesítménye is. “Fontos láncszeme a csapatunknak, de minden játékosunk az: azok is, akik esetleg kevesebbszer jutnak szóhoz. Kellett az ő teljesítménye, de ugyanígy szükségünk volt például Szűcs Marcell védéseire, vagy Retek Flóri pozitív hozzáállására és rutinjára, Matyi jól tette a dolgát, de a csapat többi tagja sem maradt el tőle. Nem vagyunk elégedetlenek, a következő szezonban azon leszünk, hogy még szebb eredményt érjünk el” – válaszolta Hódi Mihály.

A bordányiak július 11-én kezdik meg a felkészülést a következő idényre, ami alatt Hódi Mihály munkáját asszisztens edzője mellett egy rehabilitációs edző is segíteni fogja. A csapatnál egyelőre nincs távozó, a tervek szerint mindenképpen bővítenék a keretet a következő szezonra. “Lépésről-lépésre szeretnénk haladni, most elértünk egy szintre, ahonnan nyilvánvalóan nem visszafelé szeretnénk haladni. Szurkolóink sokat segítettek nekünk, hiszen elkísértek bennünket idegenbe is, a vezetőség pedig mindent megtesz azért, hogy jó körülmények között dolgozhassunk” – zárta a bordányi vezetőedző.

Előző sztori

Strandlabdarúgás: a koncentrált játék hozhatja meg a sikert az FC Junior Sportnak

Következő sztori

Medián: javítani tudott a Fidesz