Sport

Labdarúgás: a Nagykanizsa ellen vív osztályozót az NB III-ért a Makó

Labdarúgás: a Nagykanizsa ellen vív osztályozót az NB III-ért a Makó

2017. június 6., kedd
Labdarúgás: a Nagykanizsa ellen vív osztályozót az NB III-ért a Makó
mako_csongrad34_gs

Fortuna nem kedvezett: a Zala megyei I. osztály aranyérmesével kell meccselnie a Maros-parti gárdának. Kezdés idehaza most hétvégén.

A Zala megyei I. osztály bajnokával, a Nagykanizsával meccsel az NB III-ért az oda-visszavágós osztályzón a Makó. A Csongrád megyei I. osztály aranyérmesét a harmadik párban húzták ki, nem sikerült tehát bekerülni a szerencsés hatosba, akiknek nem kell már izzadniuk a harmadik ligáért. "Nem ismerjük az ellenfelet, de megpróbáljuk a lehető legjobban feltérképezni őket. Hosszú út vár ránk, mert Nagykanizsa 400 kilométerre van Makótól, a feladat tehát adott, és korántsem könnyű. De erre vártunk egész évben, erre készültünk, állunk az újabb kihívás elé" - adott gyorsértékelést

Czirbus Gábor

makói alpolgármester, korábbi kiváló kapus. A Nagykanizsa egyébként 28 mérkőzésen 72 pontot szerzett ebben az idényben, 23 győzelem és 3 döntetlen mellett mindössze kétszer kapott ki a Zala megyei I. osztályban, 93 gólt szerzett, és csak 19-et kapott. "Fortuna nem fogta a kezünket, de ezen nem szabad keseregnünk. Ma délután elkezdünk dolgozni annak érdekében, hogy sikerrel vegyük ezt az akadályt. Emberes feladat vár ránk, de sok dolgot nem lehet már kitalálni. Támadófutballt játszunk, egy kicsit biztos, hogy igazítani fogunk ezen, de bátran állunk elébe ennek a kihívásnak is" - fogalmazott portálunknak

Méhes Tibor

, a Makói FC vezetőedzője. A harmadosztályért vívott párharc első mérkőzését szombaton 17 órától a hagymavárosban, míg a visszavágót egy héttel később, június 17-én szintén 17 órától játsszák.

10.19:

Akik osztályozó nélkül NB III-asok lettek: Pápa, Gyöngyös, Tiszafüred, Füzesgyarmat, THSE-Szabadkikötő, Vecsési FC.

10.18:

A negyedik pár: Tiszakécske - Balassagyarmat

10.16:

A harmadik pár: Makó - Nagykanizsa. Belehúztunk... Itthon kezdünk most hétvégén.

10.14:

A második pár: Körmend - Debreceni EAC. Eddig jó! Már csak négyet kell kibekkelni valahogy!

10.12:

Az első pár: Balatonlelle - Iváncsa (az elöl álló kezd otthon)

10.10:

Megkeverték a golyócskákat a gömbben.

10.07:

Kicsit elhúzódik az rövidnek ígért előadás, a tizennégy érintett klub, település és igazgatóság képviselői feszülten várják a sorsolási procedúrát.

10.01:

Rövid bevezetővel indul a "show", hogy tovább fokozzák az izgalmakat. A tizennégy csapat neve már tizennégy piros golyócskában, és hamarosan bekerülnek a nagy gömbbe!

10.00:

Tapintható a feszültség az MLSZ székházában, mindenki arra vágyik, hogy elkerülje az osztályozót, és benne legyen a szerencsés hatosban!

Az osztályozós sorsolás 14 résztvevője:

Tiszakécske Füzesgyarmat THSE-Szabadkikötő Makó Iváncsa Debreceni EAC Gyöngyös Tiszafüred Balassagyarmat Vecsés Balatonlelle Körmend Pápa Nagykanizsa

Nem vállalták az NB III-at:

Szászvár, Mád, Nyúl, Vértesszőlős, Balkány, Szekszárd II.

09.45:

Hamarosan kezdődik a sorsolás, mindenki rendkívül izgatottan várja a fejleményeket. Négy párt húznak ki, melyek oda-visszavágós alapon a mostani és a következő hétvégén megvívnak egymással az NB III-as tagságért, a fennmaradó hat együttes játék nélkül lép a megyei szintről az NB-be.

Korábban írtuk:

Csongrád megyei, makói futballdrukkerek, figyelem! A reggeli információk szerint a húsz megyebajnok közül tizennégy nyilatkozott arról, hogy vállalja az NB III-as indulást a 2017/18-as szezonban. Tehát négy osztályozó párt sorsolnak ki az MLSZ-ben, hatan pedig játék nélkül kerülnek föl. Várhatóan egy gömbben lesz a tizennégy gárda, és a vaksorsolás után az a nyolc csapat kényszerül pályára lépni, amelyiknek a neve előbukkan, a megmaradó hat nagyon boldog lehet! Három napja még azon izgultunk, hogy marad-e három NB III-as együttese a megyének (SZEOL SC, Hódmezővásárhelyi FC, Mórahalom VSE, aztán a homokhátsági gárda megkapaszkodott a ligában), ma 10 óra után pedig már akár négy is lehet, ha Fortuna istenasszonya is úgy akarja. Szerencsére fel!

A 2016/17-es kiírás megyebajnokai:

Bács-Kiskun: Duna Aszfalt TVSE (Tiszakécske), Baranya: Szászvári SE, Békés: Füzesgyarmati SK, Borsod-Abaúj-Zemplén: Mád, Budapest: THSE-Szabadkikötő, Csongrád: M-Foci Kft. (Makó), Fejér: Iváncsa, Győr-Moson-Sopron: Nyúl FC, Hajdú-Bihar: Debreceni EAC, Heves: Gyöngyösi AK, Jász-Nagykun-Szolnok: Tiszafüredi VSE, Komárom-Esztergom: Vértesszőlősi SE, Nógrád: Balassagyarmati VSE, Pest: Vecsési FC, Somogy: Balatonlelle SE, Szabolcs-Szatmár-Bereg: Balkányi SE, Tolna: Szekszárdi UFC II., Vas: Körmendi FC, Veszprém: Pápai Perutz FC, Zala: Nagykanizsa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.