Sport

Labdarúgás: második bajnoki címét szerezte Laczkó Zsolt

Labdarúgás: második bajnoki címét szerezte Laczkó Zsolt

2017. június 9., péntek
Labdarúgás: második bajnoki címét szerezte Laczkó Zsolt
laczko_zsolt_honved

A télen a Pakstól szerződött kölcsönbe a Honvédhoz Laczkó Zsolt: a szegedi futballista az idény végén bajnoki címet szerzett, jövőjét illetően pedig minél hamarabb döntene.

Bajnoki címet ünnepelhetett a Budapest Honvéd szegedi labdarúgója,

Laczkó Zsolt

. Télen a Pakstól kölcsönbe szerződött a fővárosi piros-feketékhez, amelynek színeiben az első három bajnokin egyaránt kezdőként kapott szerepet, ám március negyedikét követően már nem lépett pályára a csapatban. A játékban megakadályozta sérülése, ami miatt sokat hagyott ki, az utolsó négy fordulóra pedig ugyan már ott volt a keretben, de nem kapott lehetőséget

Marco Rossitól

. A kispestiek elsőségével immáron kétszeres magyar bajnoknak vallhatja magát Laczkó Zsolt, aki legutóbb hét éve, 2010-ben a Debrecennel nyert aranyérmet az NB I-ben. "Tavasszal hat-hét hetet kihagytam a sérülésem miatt, ez befolyásolta az egész idényemet. Az első három meccsen kezdőként kaptam lehetőséget, majd jött a sérülés, de szerencsére mostanra már rendbe jöttem. Az utolsó három-négy meccs előtt a kerettel edzettem. Viszont változtatni nem volt indokolt, hiszen jól szerepelt a csapat, jól összeállt a gárda. Óriási dolognak tartom a bajnoki címet, összehasonlítva a Debrecennel nyert bajnoksággal, óriási a különbség, a két csapat és a bajnokság között is. Úgy nyert a Honvéd, hogy a másik két nagyágyúnak 15 ponttal kellett volna többet szereznie, mint nekünk. Ez egy hosszabb folyamat eredménye volt, Marco Rossi munkája nagyon fontos volt, taktikailag a magyar mezőny fölött van, mint edző. Nagyon jól reagáltuk le ezt, mindenki megértette, hogy mi kell a bajnoki címhez. Régen volt ilyen hangulat a Honvéd pályáján, a szurkolók segítsége is kellett. Szerettem volna persze pályára lépni, de a lényeg, hogy most már rendben vagyok" - fogalmazott portálunknak a Szegeden született labdarúgó. A Kispestet végig esélytelenebbnek tartották a bajnoki elsőség szempontjából, azonban erre rácáfolva, hétről-hétre remek játékkal rukkolt elő a csapat - kevés látszódott abból a pályán, hogy mekkora lehetőség kapujában állnak Marco Rossi tanítványai, akik 24 év elteltével nyertek újra bajnoki címet. "Mindenkin van nyomás az elöl szereplők közül. A végén nekünk elég volt az iksz, ami nagy előny volt, de míg mi csapat voltunk, addig a Videoton egyénileg volt kiemelkedő. Bebizonyítottuk azt, hogy egységesen, taktikailag felkészítve bármit el lehet érni. Ahogy egyre jobb eredmény van, akkor a játékosok úgy kaptak önbizalmat. Ahogy elkezdődött az utolsó meccsünk, azt gondoltam, hogy az nem lehet, hogy ne mi nyerjünk, látszott a különbség, főképp taktikai téren" - tette hozzá Laczkó Zsolt. A 30 éves játékos féléves kölcsönszerződése az idény végeztével lejárt: a jövőjével kapcsolatban egyelőre csak egy dolog biztos, hogy még egyéves, érvényes szerződés köti a Pakshoz. "A következő időszakban el fog dőlni a sorsom. A labdarúgásban sok minden előfordulhat, ezt már megtanultam a pályafutásom során. A bajnokság megnyerése az már egy lezárt történet, ahogy elkezdődik a felkészülés, már új célok következnek. Mindenképpen segítene, ha mihamarabb eldőlne a sorsom" - zárta Laczkó Zsolt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.