Kosárlabda: edzőváltás a Szedeáknál

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szedeak_falco23_gs

Andjelko Mandic személyében új vezetőedzővel vág neki a 2017–2018-as szezonnak a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A klub vezetése nem tudott megegyezni a folytatásról a korábbi trénerrel, Nikola Laziccsal.

– Először is szeretném megköszönni Nikola Lazicnak azt, amit az elmúlt három és fél évben a Szedeákért tett. Zajlottak tárgyalások közöttünk a folytatásról, ám ezek végül nem vezettek eredményre. Andjelko Mandic fiatal, ambíciózus edző, az előző klubjaitól kapott információk alapján joggal reménykedhetünk abban, hogy ismét jó kézbe került a karmesteri pálca – fogalmazott Kardos Péter, a Naturtex-SZTE-Szedeák elnöke.

Andjelko Mandic korábban már dolgozott Magyarországon, a 2013-2014-es idény második felében a Falco csapatát irányította, ezen kívül a román Craiova és a szlovákiai Komárom edzője volt.

– Örömmel mondtam igent a Szedeák felkérésére – mondta a 40 éves szakember, akinek az édesapja szerb, édesanyja magyar, ezáltal magyar útlevéllel is rendelkezik. – Naprakész vagyok a magyar kosárlabdázás eseményeit illetően, az idei szezonból is nagyon sok mérkőzést láttam, a bajnokság évről-évre fejlődik. Bízom benne, hogy sikerül erős keretet kialakítanunk, amely a kemény védekezés mellett szép, minőségi kosárlabdával, és sok-sok győzelemmel tudja kiszolgálni a szegedi közönséget.

Előző sztori

Nyomoznak Zagyva György Gyula fenyegetőzése miatt

Következő sztori

Filmajánló: hamarosan a magyar mozikban az Élesítve