Kósa: vannak megfontolásra érdemes javaslatok a Velencei Bizottság véleményében

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vannak megfontolásra érdemes javaslatok a Velencei Bizottság előzetes véleményében a civiltörvényről – mondta a Fidesz frakcióvezetője szombati debreceni sajtótájékoztatóján.

Kósa Lajos hangsúlyozta: tanulmányozzák a bizottság javaslatát, mivel jó törvényt szeretnének alkotni, amely valóban biztosítja az átláthatóságot minden, így a külföldről támogatott civil szervezetek esetében is.

A frakcióvezető emlékeztetett: a bizottság a szabályozás céljával egyetért, támogatandó, legitim célnak nevezte a törvény módosítását.

“Van még egy hetünk, hogy a törvénybe beépítsük a javaslatokat”, és az előterjesztés a június 12-ével kezdődő héten a parlament elé kerülhet – fogalmazott Kósa Lajos.

A Velencei Bizottság, az Európa Tanács alkotmányjogi szakértőkből álló testülete pénteken tette közzé előzetes véleményét a külföldi támogatással Magyarországon működő civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvénytervezetről.

Azt írták: a javaslat jogszerű célokat tűz ki, és a pénzmosás, valamint a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelmet hivatott előmozdítani. Ugyanakkor megjegyezték: a törvény túlzott kötelezettségeket és aránytalan szankciókat helyez kilátásba.

Default thumbnail
Előző sztori

Néprajzkutató: az ünnep a felnőtté avatás időszaka is volt

Következő sztori

Kézilabda: a Picket kiejtő PSG testén át vezet az út döntőbe a Veszprémnek + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek