Kósa: a kvótadöntést senki nem hajtotta végre

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kvótadöntést senki nem hajtotta végre, azok sem, akik egyébként támogatták az Európai Tanácsban ezt a “szerintünk rossz döntést” – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerdán.

Kósa Lajost azzal kapcsolatban kérdezték, hogy kedden Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos bejelentette: kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bizottság Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, amiért nem hajtják végre a kötelező uniós menekültkvóták felállításáról szóló korábbi döntést.

Kósa Lajos úgy fogalmazott: van egy vitájuk az Európai Unióval, ilyenkor, ha nem tudnak megegyezni, az EU kötelezettségszegési eljárást indít, annak van egy folyamata, amelynek a végén, ha odáig eljut az ügy, az Európai Bíróság kimondja, hogy mit kell tenni. A kötelezettségszegési eljárás “teljesen normális működési forma” az EU-ban; Magyarország nincs is azoknak az országoknak az élmezőnyében, amelyek ellen a legtöbb ilyen eljárást indították – fűzte hozzá.

Kiemelte: a kvótadöntést nemhogy százezres, ezres nagyságrendben sem tudták végrehajtani. Hozzátette: ha egy illegális bevándorlót, aki Németországba, Svédországba vagy Hollandiába akart menni, elvisznek “Várnába, Konstancába vagy Rigába”, vissza fog menni a célországok egyikébe, mivel “ezeket az embereket nem lett ott tartani”.

Arról, hogy két érintett szervezet bejelentette, nem tesz eleget a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló, kedden elfogadott törvénynek, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: van 65 ezer civil szervezet, ebből kevesebb, mint egy tucatnyi “hőzöng”, amelyek “Soros György által finanszírozott álcivil szervezetek”.

Előző sztori

Kézilabda: továbbra is a PC Trade az SZKKSE névadó szponzora

Default thumbnail
Következő sztori

Tűzesethez és műszaki mentéshez riasztották a tűzoltókat kedden

Legutóbbi hasonló cikkek