Közélet

Kósa: a kvótadöntést senki nem hajtotta végre

Kósa: a kvótadöntést senki nem hajtotta végre

2017. június 14., szerda
Kósa: a kvótadöntést senki nem hajtotta végre

A kvótadöntést senki nem hajtotta végre, azok sem, akik egyébként támogatták az Európai Tanácsban ezt a "szerintünk rossz döntést" - mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerdán.

Kósa Lajost

azzal kapcsolatban kérdezték, hogy kedden

Dimitrisz Avramopulosz

uniós migrációügyi biztos bejelentette: kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bizottság Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, amiért nem hajtják végre a kötelező uniós menekültkvóták felállításáról szóló korábbi döntést. Kósa Lajos úgy fogalmazott: van egy vitájuk az Európai Unióval, ilyenkor, ha nem tudnak megegyezni, az EU kötelezettségszegési eljárást indít, annak van egy folyamata, amelynek a végén, ha odáig eljut az ügy, az Európai Bíróság kimondja, hogy mit kell tenni. A kötelezettségszegési eljárás "teljesen normális működési forma" az EU-ban; Magyarország nincs is azoknak az országoknak az élmezőnyében, amelyek ellen a legtöbb ilyen eljárást indították - fűzte hozzá. Kiemelte: a kvótadöntést nemhogy százezres, ezres nagyságrendben sem tudták végrehajtani. Hozzátette: ha egy illegális bevándorlót, aki Németországba, Svédországba vagy Hollandiába akart menni, elvisznek "Várnába, Konstancába vagy Rigába", vissza fog menni a célországok egyikébe, mivel "ezeket az embereket nem lett ott tartani". Arról, hogy két érintett szervezet bejelentette, nem tesz eleget a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló, kedden elfogadott törvénynek, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: van 65 ezer civil szervezet, ebből kevesebb, mint egy tucatnyi "hőzöng", amelyek "Soros György által finanszírozott álcivil szervezetek".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.