Közélet

Könyveket kaptak ajándékba a Csillag elítéltjei + FOTÓK

Könyveket kaptak ajándékba a Csillag elítéltjei + FOTÓK

2017. június 19., hétfő
Könyveket kaptak ajándékba a Csillag elítéltjei + FOTÓK
rotary_konyvatado005kf

743 kötetet adományozott a Szent-Györgyi Albert Rotary Club a Szegedi Fegyház és Börtön könyvtárának, ahonnan közel 630 elítélt kölcsönöz rendszeresen olvasnivalót.

A hétfői átadáson

Tikász Sándor

bv. dandártábornok, intézetparancsnok ismertette, mivel a legfontosabb céljuk az, hogy a fogvatartottak minél hasznosabban töltsék a szabadidejüket és a szabadulásuk után minél könnyebben visszailleszkedjenek a társadalomba, ezért kiemelten fontosnak tartják az oktatásukat, képzésüket, művelődésüket. Emiatt – immár 130 éve – egy könyvtárt is kialakítottak a börtönben, ahol mintegy 26 ezer kötet közül választhatnak az elítéltek. A szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club az intézet meghívására decemberbe látogatott el a börtönbe, ekkor merült fel az adományozás ötlete a könyvállomány frissítése miatt. A kezdeményezés során összesen 743 kötetet gyűjtöttek össze és juttattak el a Csillagba.

Jójárt Ferenctől

, a klub soros elnökétől megtudtuk. a legkülönfélébb témájú művek értéke darabonként 1000 forint körül mozog. Az intézet három objektumában 630-an járnak rendszeresen könyvtárba. Ők főleg ismeretterjesztő és kalandregényeket olvasnak, de az utóbbi időben a nyelvkönyvek is keresettek. 2017-ben az intézetben Bernard Cornwell: Azincourt című alkotása volt a legnépszerűbb és a legolvasottabb, de gyakorta kölcsönzik

Rejtő Jenő

és

Wass Albert

műveit is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.