/

Kilenc embert lőtt agyon egy férfi egy orosz faluban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kilenc embert lőtt le egy kerttulajdonosi összejövetelen egy férfi a hétvégén az oroszországi Tveri megyében található Redkino faluban.

A tömeggyilkosságot az orosz belügyminisztérium tveri részlege szerint Szergej Jegorov, az egyesület 45 éves, moszkvai illetőségű villanyszerelője követte el. A lövöldözés után Jegorov nem próbált meg elmenekülni és az őrizetbe vétele során nem tanúsított ellenállást.

A gyilkos áldozataival – négy nővel és öt férfival – egy Szajga típusú karabéllyal végzett. (Egy korábbi híradás három nőről és hat férfiról tudósított).

A TASZSZ hírügynökség úgy értesült, az egyik nővel azt követően végzett, hogy az megtagadta a saját sírja megásását. A RIA Novosztyi hírügynökség szerint egy ötödik nőnek sikerült elrejtőznie a házban és túlélnie a mészárlást, ő hívhatta ki a rendőrséget.

Az orosz Nyomozó Bizottság azt közölte, hogy a férfi egy hétvégi házban, általa “kevéssé ismert társaságban” italozott, amikor a vendégek között szóváltás történt. A Komszomolszkaja Pravda című napilap úgy értesült, hogy az egybegyűltek kétségbe vonták az ejtőernyősöknél szolgált Jegorov katonatörténeteit. Az elkövető távozott a házból, de később fegyverrel tért vissza és tüzet nyitott. A lap szerint azzal a felkiáltással, hogy “most megmutatom, hogyan tudok lőni!”. A férfi korábban csak közlekedési kihágás miatt került összetűzésbe a törvénnyel.

Előző sztori

Klímaegyezmény: Al Gore volt amerikai alelnök szerint nem lehet visszatérni a 19. századhoz

Következő sztori

Esőért imádkoznak a homokháti gazdák + FOTÓK