Célegyenesben a stadionberuházás – kiírták a közbeszerzést a Szegedi Ifjúsági Centrum építésére

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

stadion02_gs

Megjelent az ajánlattételi felhívás a Szegedi Ifjúsági Centrum építésére – ezek alapján legfeljebb 17 hónap alatt felépülhet az új szegedi futballstadion.

Mint az a TED honlapjára felkerült anyagból kiderül: a Dorozsmai út 2-4. szám alá tervezett Szegedi Ifjúsági Centrum összesen hét ütem alatt épülhet meg. A stadion mellé egy, földszint mellett három emeletes kiszolgáló épület valósulhat meg, a létesítmény teljes befogadóképessége pedig 8136 fő. A szegedi stadion MLSZ A, illetve UEFA legmagasabb, négyes kategóriájú besorolásába esne, így minden fontos biztonsági és kényelmi szempontoknak megfelelne, így akár nemzetközi, Bajnokok Ligája vagy Európa Liga-mérkőzések lebonyolítására is alkalmas.

A stadion elkészültét követően, amelyre a július 17-i pályázási határidőt követően 17 hónapos határidővel számol a tender, a későbbi ütemek során a fedett rendezvényközpont, egy sportcsarnok és grundfoci pálya épülne, amely tömegrendezvények helyszínéül is szolgálhat, valamint egy 260 férőhelyes amfiteátrum is megvalósul.

Portálunknak Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye megyés püspöke úgy fogalmazott, a 17 hónapos határidőnél hamarabb elkészülhet a beruházás, valamint fontos, hogy a klub utánpótláscsapatai hosszú idő után otthonra találjanak. Információink szerint augusztusban megtörténhet az új, kormány által kiemelten támogatott szegedi aréna alapkőletétele is.

Előző sztori

Novák Katalin: jövőre bővül a diplomás gyed

Következő sztori

Letartóztatták a huszonegy évvel ezelőtti kiskunfélegyházi gyilkosság gyanúsítottját