/

Kerékpárosok ütköztek Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral, valamint két személyi sérüléssel járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök – írja a police.hu.

Könnyű sérülést szenvedett egy segédmotoros kerékpáros férfi, akinek egy járművezető nem adta meg a kötelező elsőbbséget és elsodorta június 27-én, nem sokkal 12 óra előtt, Szegeden.

Szintén könnyű sérülést szenvedett egy kerékpáros nő 12 óra körül, mert balra kanyarodás közben elmulasztotta a kellő körültekintést és összeütközött egy másik biciklissel, aki már megkezdte az előzését.

A rendőrség a közlekedőktől körültekintést és óvatosságot kér a közúti közlekedés során. A kerékpárosokat a személyautók sofőrjeire jellemző passzív biztonságtechnikai megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük nagyobb veszélynek van kitéve. A kerékpáros fejvédő és egyéb védőfelszerelések viselése nagymértékben csökkenti a biciklisek agy- és végtagsérülésének kockázatát.

Előző sztori

Szünetelt a határforgalom a Röszke Közúti Határátkelőhelyen (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Ferrarik köröztek a Hungaroringen hétvégén + FOTÓK