Ismét magyar rendőrök segítik a macedón és a szerb határ védelmét

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újra magyar rendőrökből álló kontingens utazik Macedóniába és Szerbiába, hogy segítsék a macedón-görög és a szerb-bolgár határ védelmét – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn a honlapján.

A közlemény szerint Macedóniába 30, Szerbiába 15 magyar rendőr utazik. A küldöttségek főként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében. Emellett közreműködnek az embercsempészek és a Macedónia, illetve Szerbia területére lépő illegális bevándorlók előállításában. A szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem az ország belsejében is – írták.

Mindkét egység terepjárókkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerával – a Macedóniába utazó küldöttség mobil hőkamerával is – támogatja az érintett határszakasz védelmét. A rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, a hazai fél irányítása, felügyelete mellett.

Előző sztori

Ötszáz helyen 55 ezer diák vehet részt Erzsébet napközi táborban a nyáron

Következő sztori

Theresa May: a már Nagy-Britanniában élő külföldi EU-polgárok a Brexit után is maradhatnak