Interaktív vasúttörténeti kiállítás a szőregi vasútállomáson

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

vasut_szoreg

Interaktív vasúti foglalkozásokkal várja a szőregi vasútállomás az érdeklődőket június 24-25-én az állomás várótermében és bakterházában a Vasúttörténeti Emlékhelyek című kiállításon.

A programok szombaton 10 órától 17 óráig, vasárnap 9 órától 15 óráig tartanak. A váróteremben vasúttörténeti kiállítás várja az érdeklődőket, dokumentációkkal, relikviákkal. Lehetőség nyílik a vasúti munkavégzések kipróbálására egyenruhás beöltözéssel, fotózkodással. A látogatók megtekinthetik a modellvasúti terepasztalt működés közben, telefonálhatnak régi csengetős készülékkel, a kisebbek pedig fa- és műanyag játék vonatokkal közlekedhetnek a terepasztalon.

A bakterháznál szintén vasúttörténeti kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők, itt is nyílik lehetőség beöltözéses vasúti munkavégzések kipróbálására, mint a jelző- és váltóállító készülékek, valamint a csapó rudas, előcsengetős sorompó működtetése saját erőből.

Vasárnap 9 órától szakavatott vezetéssel, a vasútvonal történelmének ismertetésével, a megszüntetett, történelmi vasúti érdekességek megtekintésével indul séta.

Előző sztori

Sokan túl komolyan veszik az év végi tanulmányi eredményt

Következő sztori

Gálné Horváth Ildikó könyvét mutatják be az Emlékpontban