Bulvár

Interaktív vasúttörténeti kiállítás a szőregi vasútállomáson

Interaktív vasúttörténeti kiállítás a szőregi vasútállomáson

2017. június 20., kedd
Interaktív vasúttörténeti kiállítás a szőregi vasútállomáson
vasut_szoreg

Interaktív vasúti foglalkozásokkal várja a szőregi vasútállomás az érdeklődőket június 24-25-én az állomás várótermében és bakterházában a Vasúttörténeti Emlékhelyek című kiállításon.

A programok szombaton 10 órától 17 óráig, vasárnap 9 órától 15 óráig tartanak. A váróteremben vasúttörténeti kiállítás várja az érdeklődőket, dokumentációkkal, relikviákkal. Lehetőség nyílik a vasúti munkavégzések kipróbálására egyenruhás beöltözéssel, fotózkodással. A látogatók megtekinthetik a modellvasúti terepasztalt működés közben, telefonálhatnak régi csengetős készülékkel, a kisebbek pedig fa- és műanyag játék vonatokkal közlekedhetnek a terepasztalon. A bakterháznál szintén vasúttörténeti kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők, itt is nyílik lehetőség beöltözéses vasúti munkavégzések kipróbálására, mint a jelző- és váltóállító készülékek, valamint a csapó rudas, előcsengetős sorompó működtetése saját erőből. Vasárnap 9 órától szakavatott vezetéssel, a vasútvonal történelmének ismertetésével, a megszüntetett, történelmi vasúti érdekességek megtekintésével indul séta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.