Hátország: L-IT-SZEAC-os bronzérem Leersből

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

leers_szeac

Franciaországban,a belga határ mellett, Lille-től 10 kilométerre fekvő Leers városában vett részt rangos utánpótlás labdarúgó tornán az L-IT-SZEAC U15-ös csapata. A meghívásos seregszemlét 28. alkalommal rendezték meg U15 és U17-es korosztályok számára. A gyerekek csütörtökön délben indultak és 29 órás buszút után péntek délután értek célba.

U15-ben 12 csapat indult, őket két hatos csoportba sorsolták. A szegediek a holland Valkenburg, a francia Octeville és Leers, a lett Jurmala és a lengyel GOSM Szczecin társaságába kerültek. A csoportban mindenki játszott mindenkivel egy 30 perces mérkőzést.
A mieink szombaton a Valkenburg ellen mutatkoztak be és Holcsik Bálint (2), valamint Török Kevin góljaival 3:1-re nyertek. A második találkozón a rendkívül jó erőkből álló Octeville ellen gól nélküli döntetlen született. Vasárnap a SZEAC a házigazdák ellen parádésan folytatta, hiszen Vincze Zsombor, Nagy Krisztián és Salánki Márk találataival simán nyertek 3:0-ra.

A második vasárnapi meccsen a lengyel GOSM Szczecin várt Törökékre. A SZEAC sziporkázó, gólratörő játékkal, Vincze Zsombor, Salánki Márk, Hovanyecz Attila és Gera Zalán góljaival 4:0-ra győzött, következett az utolsó csoport mérkőzés a lettek ellen. A Paksi legénységet a Jurmala sem tudta megállítani, hiszen a kék-feketék Takó Soma és Vincze Zsombor góljaival ismét győztesen hagyta el a pályát és csoportgyőztesként jutott az elődöntőbe, ahol hétfőn délelőtt az angolok híres akadémiája, a BlackburnRovers várt a szegediekre.

Az elődöntőben hatalmas küzdelmet láthatott a közönség (kiegészülve a másik csoportban szereplő Párkány és az U17-ben induló Pestszentlőrinc játékosaival), ám a kapusok lehúzták a rolót, így gól nélküli döntetlen lett a vége, következhettek a büntetők. A párbajban végül 5:4-re az angolok nyertek, ezzel ők játszhatták a döntőt, a mieink a bronzért szállhattak harcba délután. A harmadik helyért vívott találkozón egy másik lengyel gárda, a ZZPN Szczecin volt az ellenfél. Szenzációs hangulat várta a csapatokat, mert párkányi és pestszentlőrinci barátaink ismét kitettek magukért. Izgalmas mérkőzésen Csányi Ádám találatára a lengyeleknek nem volt válaszuk, nyert a SZEAC és megszerezte a bronzérmet.

A gárda veretlenül játszotta végig a tornát és mindössze egy gólt kapott. A szervezők Zékány Botondot választották a legjobb kapusnak, de mint elmondták nehéz volt a döntés, mert csapatunk másik hálóőre, Horváth Kevin is végig pazar formát mutatott. És végül az L-IT-SZEAC végig sportszerű magatartásával kiérdemelte a Fair play díjat is!

A L-IT-SZEAC eredményei

szombat:

SZEAC-VALKENBURG (holland) 3-1 Gólszerző: Holcsik 2, Török K.
SZEAC-OCTEVILLE(francia) 0-0

vasárnap:
SZEAC-LEERS 3-0 Gólszerző: Vincze,Nagy,Salánki
SZEAC-GOSM SZCZECIN 4-0 Gólszerző: Vincze,Salánki,Hovanyecz,Gera,
SZEAC-JURMALA 2-0 Gólszerző: Takó,Vincze.

hétfő:

Elődöntő:
SZEAC-BLACKBURN ROVERS 0-0, 11-essel 4-5.

3.helyért:
SZEAC-ZZPN SZCZECIN 1-0Gólszerző: Csányi.
Legjobb kapus: Zékány Botond

A torna fair play díjasa: L-IT-SZEAC.

Előző sztori

Labdarúgás: Zala bajnoka ellen csatázik a feljutásért a Makó

Következő sztori

Labdarúgás: jó szezont futott az egységes csongrádi csapat

Legutóbbi hasonló cikkek