Sport

Hátország: idén is megrendezték a megyei ligát

Hátország: idén is megrendezték a megyei ligát

2017. június 24., szombat
Hátország: idén is megrendezték a megyei ligát
megyei_liga_2

A 2015/2016-os idény után a 2016/2017-es idényben is megrendezték a Megyei Liga néven futó labdarúgó utánpótlástorna, melyet a résztvevő együttesek az Interliga mintájára igyekeztek ismét lefolytatni.

A Bordány, a DAFC, a Móravárosi Kinizsi, a Rendőr TE, a Sándorfalvi UKSE, a Szeged 2011, a Szőreg, a SZVSE és a harmadik körben becsatlakozó Mórahalom részvételével zajlódó sorozatot az U9 és az U11 korosztályban rendezték meg a csapatok, amit ősszel 2 helyszínen, míg tavasszal 4 helyszínen bonyolítottak le. Az U9-es korosztályban a 9 csapat összesen 102, míg az U11 korosztályban a 8 csapat 80 meccs után alakította ki az erősorrendet. A 2008/2009 évben született gyermekek részére szóló korosztályban 9. helyen végzett a később becsatlakozó Sándorfalva csapata. Nyolcadik helyen a szintén később csatlakozó Mórahalom korosztályos csapata végzett, de Dobó Zoltán tanítványai bizonyították rátermettségüket, ha korábban csatlakoznak, akkor a dobogós küzdelmekbe is beleszólhattak volna. Hetedik helyen Dékány Dóra 2009-es születésű móravárosi fiai végeztek. Ők az ősszel még nem játszottak számottevő szerepet, viszont a tavasszal több meglepetést is okoztak, az egyik legtöbbet fejlődő csapat volt az eseményen. Hatodik helyen a Rácz Attila által edzett bordányi fiúk végeztek, akik mindig hoztak egy átlagot, egyenletes és jó teljesítményt nyújtottak. Az utolsó fordulóban a Szőreg, a DAFC és Szeged 2011 együttese csak egymással játszott 2-2 mérkőzést, ezen eredmények alapján alakult ki a helyezések sorrendje. Simon Róbert DAFC néven szereplő csapata végzett az ötödik helyen, akik arattak szép győzelmeket, de néhány érthetetlen vereségbe is beleszaladtak. A Szőreg együttese úgy került a 4. helyre, hogy senki sem számított arra, hogy ők is beleszólhatnak az éremküzdelembe, de játékukat látva megérdemelték volna. Viszont ezt akadályozta meg a Busáné Balázs Rita edzette Szeged 2011 csapata, akik kisebb szerencsével előrébb is végezhettek volna, viszont az egyik leghajtósabb csapat címre biztosan ők pályáznának a legnagyobb eséllyel. A második helyen Dékány Dóra tanítványai, a Móravárosi Kinizsi 2008-as csapata végzett, akik csak az őszi sok döntetlen miatt nem tudtak a legvégén előbbre jutni. A 2009-es együttesük mellett itt is meg kell említeni a fejlődés mértékét. Az aranyérem az idény végén a Simon Róbert edzette Rendőr TE néven futó 2008-as gyerekekből álló csapaté lett. A csapat az első forduló után vezette a tabellát és azt végül nem is engedte át másnak, de ahogy az edző is elmondta, látható volt, hogy a többi csapat a nyomukban van, így tanítványaira még több munka vár a következő időszakban.

Megyei Liga 2016/2017-es évad végeredménye az U9 korosztályban

1. Rendőr TE 2. Móravárosi Kinizsi 2008 3. Szeged 2011 4. Szőreg 5. DAFC 6. Bordány 7. Móravárosi Kinizsi 2009 8. Mórahalom 9. Sándorfalva Az U11–es korosztály – 2006 és 2007-es születésű gyerekek - küzdelmeiben a 8. helyen Horváth Zoltán edző DAFC néven szereplő csapata végzett. A csapat nem képezi a korosztály legjobbjait, viszont a gyenge őszi szereplés után a tavaszi fordulókban a vereségek ellenére is küzdöttek, akartak. Ami a legnagyobb erénye volt ennek a csapatnak az edző szerint az eredmények ellenére is, hogy szó szerint élvezték, hogy focizhattak. Hetedik helyen a később csatlakozó Mórahalom együttese végzett. Pócs Tamás tanítványaira ugyancsak igaz az, mint U9-es csapatukra, tehát szorosabb lett volna az élmezőny, ha nem később csatlakoznak. Nagypál Patrik SZVSE II. néven szereplő csapata a hatodik helyet szerezte meg. Csapatára ugyanaz jellemző, mint Horváth Zoltán csapatára. Nem korosztályuk legjobbjai, de őket nem hajszolta az eredménycentrikusság, ők is csak játszani akartak, ami olykor elegendő volt arra, hogy az ember szívesen nézze az ő mérkőzésüket. Kántor Ferenc sándorfalvi tanítványai végeztek az ötödik helyen, akik küzdőszelleme dicséretre méltó. Szinte az is biztos, hogy a tornasorozat egyik legjobb kapusa az ő kapujukat védte. Negyedik helyen Szarvas Ákos fiai végeztek. A Szőreg csapata értékes győzelmeket aratott, látszódott rajtuk, hogy tudatos munka folyik náluk. Mint az eredményhirdetés előtt kiderült, sajnos egy szimpatikus edzővel lesz szegényebb Csongrád megye, mert a csapat trénere más megyébe költözik. Horváth Zoltán Rendőr TE néven szereplő csapata végzett a harmadik helyen. Remek egyéniségek alkotják a csapatot, de az edző véleménye szerint pont az hiányzott az utolsó fordulókban a játékukból, ami a másik csapatot jellemezte, tehát a játék élvezete. A saját maguk elé is támasztott eredménykényszer észrevehető volt. Ebben a korosztályban úgy alakult, hogy a szervezők két csapatot hirdettek ki győztesnek, ugyanis a Bodó Attila edzette SZVSE I. csapata és a Retek Flórán edzette Bordány a győzelmek mellett csak 1 vereséggel és döntetlennel végzett, amit egymás ellen értek el. A SZVSE I. csapata talán képzettebb játékosokból áll egyénileg, viszont a bordányi gyerekek megmutatták, hogy a megyei liga mellett miért is nyerték meg iskolai szinten a megye diákolimpiai döntőjét, és miért képviselhették Csongrád megyét az országos döntőben. Mert talán az egyik legegységesebb csapat volt a tornán szereplő összes csapat közül.

Megyei Liga 2016/2017-es idény végeredménye az U11-es korosztályban

1. Bordány 1. SZVSE I. 3. Rendőr TE 4. Szőreg 5. Sándorfalva 6. SZVSE II. 7. Mórahalom 8. DAFC A móravárosi utolsó fordulót követően került sor az eredményhirdetésre. A csapatok edzői között korábban egyezség született arról, hogy minden gyermek aranyérmet kap eredménytől függetlenül. 17 csapat játékosainak kellett az érmet kiosztani, de talán ezt a gyerekek sem unták annyira. A sorozat végén, mint a tavalyi idény után is, minden csapatból két-két játékos díjazására került sor. Itt az edzők nem csak a napi teljesítményt vették figyelembe, hanem az éves edzésmunkát, edzéslátogatottságot, meccseken mutatott teljesítményt, magatartást….stb.

U9-es korosztályban a csapatok legjobbjai:

Rendőr TE: Fejes Benedek, Komjáti Dániel DAFC: Fekete Brúnó, Kis Máté Móraváros 2009: Varga Szabolcs, Varga Tamás Szeged 2011: Hödör Bence, Forgó Bálint Móraváros 2008: Ördögh Gergő, Kiss Barnabás Szőreg: Tóth Joel, Farkas Ádám Mórahalom: Oláh Bendegúz, Bende Péter Bordány: Pigniczki Máté Balogh Dominik

U11-es korosztályban a csapatok legjobbjai:

Rendőr TE: Csikós Dávid, Barna Dániel Szőreg: Bársony Máté, Szabó Máté DAFC: Okoye Okechukwu Ákos, Kothencz Álmos Bordány: Sándor Márton, Nógrádi Gergő SZVSE I.: Király Márk, Ilyés Hunor SZVSE II.: Maximilián-Tóth Ákos, Molnár Roland Mórahalom: Balogh Zalán, Császár Marcell Sándorfalva: Mészáros Erik, Kovács Zsombor A Cero horgászbolt felajánlásának köszönhetően minden csapat kapott 1.000,-Ft vásárlási utalványt, melyet az edzők osztottak ki csapaton belül. A torna szponzora volt az újszegedi Vitaminsarok ABC, valamint egy olyan komoly támogató, aki az egyik szervező, Horváth Zoltán elmondása alapján sajnos állandó névtelenséget kér, ezért neve a nyomtatott sajtóban nem jelenhet meg. Az edzők nyilatkozata alapján a 2017/2018-as idényben újra gyereksereg népesíti majd be a Megyei Ligában szereplő csapatok pályáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.