Gyakorlat miatt lezárják a Huszár Mátyás rakpartot

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mobil_partfal03_gs

A 2015-ben elkészült Szeged belvárosi partfal rekonstrukció részét képezi a 1,5 km hosszú mobil árvízvédelmi fal is, melynek üzemeltetője az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. A mobil fal összeszerelésére két évente gyakorlatot kell tartani, amennyiben a Tiszán levonuló esetleges árhullámok időközben nem teszik szükségessé.

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a kétévenként kötelező mobil árvízvédelmi falrendszer szerelési gyakorlatát június 21-22-én hajtja végre, mely a Boszorkány-sziget – Bertalan híd közötti partfal szakaszt, így a Huszár Mátyás rakpart teljes hosszát is érinti.

A munkálatok miatt elengedhetetlen a partfal menti járdaszakaszok gyalogos forgalom előli, illetve ezzel együtt a Huszár Mátyás rakpart teljes szélességben és hosszúságában gépjármű forgalom előli lezárása. A gyakorlat ideje alatt tilos lesz megállni a Roosevelt téri és a Stefánia sétány előtti parkoló területeken is.

A lezárások június 21-én, szerdán 5 órakor lépnek érvénybe, melyeket június 22-én, csütörtökön 18 órától oldanak fel.

no images were found

Előző sztori

Századvég: több EU-tagállam polgárai saját kormányukra bíznák a migráció kezelését

Következő sztori

Tűzgyújtási tilalom van érvényben Magyarország teljes területén