Közélet

Gyakorlat miatt lezárják a Huszár Mátyás rakpartot

Gyakorlat miatt lezárják a Huszár Mátyás rakpartot

2017. június 21., szerda
Gyakorlat miatt lezárják a Huszár Mátyás rakpartot
mobil_partfal03_gs

A 2015-ben elkészült Szeged belvárosi partfal rekonstrukció részét képezi a 1,5 km hosszú mobil árvízvédelmi fal is, melynek üzemeltetője az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. A mobil fal összeszerelésére két évente gyakorlatot kell tartani, amennyiben a Tiszán levonuló esetleges árhullámok időközben nem teszik szükségessé.

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a kétévenként kötelező mobil árvízvédelmi falrendszer szerelési gyakorlatát június 21-22-én hajtja végre, mely a Boszorkány-sziget – Bertalan híd közötti partfal szakaszt, így a Huszár Mátyás rakpart teljes hosszát is érinti. A munkálatok miatt elengedhetetlen a partfal menti járdaszakaszok gyalogos forgalom előli, illetve ezzel együtt a Huszár Mátyás rakpart teljes szélességben és hosszúságában gépjármű forgalom előli lezárása. A gyakorlat ideje alatt tilos lesz megállni a Roosevelt téri és a Stefánia sétány előtti parkoló területeken is. A lezárások június 21-én, szerdán 5 órakor lépnek érvénybe, melyeket június 22-én, csütörtökön 18 órától oldanak fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.