Gálné Horváth Ildikó könyvét mutatják be az Emlékpontban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gálné Horváth Ildikó: A Hódmezővásárhely környéki tanyák és tanyaközpontok a tér és idő összefüggésében című könyvét mutatják be az Emlékpontban június 27-én, kedden.

A rendezvényen köszöntőt mond Miklós Péter történész, az Emlékpont intézményvezetője, majd bevezetőt mond Szenti Tibor tanyakutató, néprajzi író. A könyvet az olvasók figyelmébe ajánlja Árva László, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola igazgatója. A bemutatón közreműködnek a Németh László Gimnázium és Általános Iskola diákjai is.

A könyv a Czirbusz Piroska Emlékére a Hódmezővásárhelyi Művészetekért Közalapítvány támogatásával, az ÉK Egyesület gondozásában jelent meg. A rendezvényen, a könyv nyomdai előállítású példányáért tett önkéntes anyagi felajánlása (2.000,- Ft/db) teljes egészében a Németh László Gimnázium és Általános Iskola természettudományos rendezvényeinek támogatását szolgálja.

Gálné Horváth Ildikó 1967-ben született Szegeden, Kiskundorozsmán nőtt fel. 1985-ben jelentkezett a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Tanárképző Karára földrajz-biológia szakra, ahol 1989-ben általános iskolai tanár oklevelet szerzett, majd a hódmezővásárhelyi Hódtói Általános Iskolában – ma Németh László Gimnázium, Általános Iskola – kezdett el tanítani. 1997 és 2000 között a szegedi József Attila Tudományegyetem Természettudományi Karának földrajz szakos középiskolai tanári képzésében vett részt, majd – átalakulását követően – a Szegedi Tudományegyetemen oklevelet vehetett át. A Pécsi Tudományegyetem Földtudományok Doktori Iskolába 2009-ben iratkozott be, ahol 2014. december 2-án PhD fokozatot szerzett.

Most megjelent könyvéről az alábbiakat írja:

„Huszonhat éve élek és dolgozom Hódmezővásárhelyen. Külterületen lakó tanítványaimon keresztül kezdtem el érdeklődni a helyi tanyavilág és tanyaközpontok múltja, jelene és jövője iránt. Kutatásaim kiindulópontja diákjaim elbeszélései alapján körvonalazódott, mi vonzó az ottani életmódban, hogyan alakulhat e sajátos településforma jövője?

Munkám során számos olyan eredményre, tényanyagra bukkantam, mely segítségével teljesebbé válhat Hódmezővásárhely településföldrajzának megismerése.”

A könyvet június 27-én, kedden, 18 órától mutatják be a hódmezővásárhelyi Emlékpontban.

Előző sztori

Interaktív vasúttörténeti kiállítás a szőregi vasútállomáson

Következő sztori

Újrakezdődik a halálos tiszai embercsempészés szervezésével vádolt férfi pere