Eledelgyűjtést tartottak a vásárhelyi állatvédők

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gyujtes_01

Összesen 180 kilogramm tápadományt gyűjtött össze szombaton a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Az akcióban természetesen tanácsadással is várták az érdeklődőket a szervezet önkéntesei, valamint kiemelt szerepet kapott a fiatalok bevonása és a macskaivartalanítási akció.

Újabb állateledel gyűjtést tartott a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Június 10-én, szombaton a vásárhelyi Interspar áruházba települtek ki a szervezet önkéntesei, hogy az éhező állatoknak gyűjtsenek. Az akcióban összesen 180 kilogramm tápadomány gyűlt össze.

A hagyományokhoz híven, most is ingyenes tanácsadással várták az érdeklődőket. A legtöbben arra voltak kíváncsiak, hogy helyesen táplálják-e kedvencüket, sokan pedig azután érdeklődtek, hogy miben tud segíteni az egyesület. Az egyik ilyen segítség éppen az Összefogás-2017 Nehéz Helyzetben Az Állatokért program, amelyben a rászoruló állattartó családokat segítik tápadománnyal és térítésmentes konzultációval. A most összegyűlt 180 kilogramm állateledel nagy részét is ebben a programban osztja ki az egyesület.

gyujtes_04

Nagy figyelmet kapott emellett a fiatalok érzékenyítése a nélkülöző és szenvedő állatok iránt. Ennek célja, hogy a felnövekvő generáció már felelős állattartóként lépjen át a nagybetűs életbe. Erre egyébként a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektet az egyesület. Természetesen a macskaivartalanítási akció is népszerű volt. Ebben összesen száz macska ivartalanítását végzi a szervezet a svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz alapítványnak köszönhetően. A program már a felénél jár, és természetesen az utcai kolóniák sterilizálása mellett a rászoruló macskatartók is számíthatnak segítségre.

Előző sztori

Rolex Lacit a falra írták, avagy hogy áll a szegedi Vörös és fekete?

Default thumbnail
Következő sztori

Életbe lépett vasárnap az ukrán állampolgárok európai uniós vízummentessége

Legutóbbi hasonló cikkek