Bulvár

Eledelgyűjtést tartottak a vásárhelyi állatvédők

Eledelgyűjtést tartottak a vásárhelyi állatvédők

2017. június 11., vasárnap
Eledelgyűjtést tartottak a vásárhelyi állatvédők
gyujtes_01

Összesen 180 kilogramm tápadományt gyűjtött össze szombaton a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Az akcióban természetesen tanácsadással is várták az érdeklődőket a szervezet önkéntesei, valamint kiemelt szerepet kapott a fiatalok bevonása és a macskaivartalanítási akció.

Újabb állateledel gyűjtést tartott a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Június 10-én, szombaton a vásárhelyi Interspar áruházba települtek ki a szervezet önkéntesei, hogy az éhező állatoknak gyűjtsenek. Az akcióban összesen 180 kilogramm tápadomány gyűlt össze. A hagyományokhoz híven, most is ingyenes tanácsadással várták az érdeklődőket. A legtöbben arra voltak kíváncsiak, hogy helyesen táplálják-e kedvencüket, sokan pedig azután érdeklődtek, hogy miben tud segíteni az egyesület. Az egyik ilyen segítség éppen az Összefogás-2017 Nehéz Helyzetben Az Állatokért program, amelyben a rászoruló állattartó családokat segítik tápadománnyal és térítésmentes konzultációval. A most összegyűlt 180 kilogramm állateledel nagy részét is ebben a programban osztja ki az egyesület.

gyujtes_04

Nagy figyelmet kapott emellett a fiatalok érzékenyítése a nélkülöző és szenvedő állatok iránt. Ennek célja, hogy a felnövekvő generáció már felelős állattartóként lépjen át a nagybetűs életbe. Erre egyébként a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektet az egyesület. Természetesen a macskaivartalanítási akció is népszerű volt. Ebben összesen száz macska ivartalanítását végzi a szervezet a svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz alapítványnak köszönhetően. A program már a felénél jár, és természetesen az utcai kolóniák sterilizálása mellett a rászoruló macskatartók is számíthatnak segítségre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.