Bulvár

Előzetes letartóztatásban a korrupt határrendészek

Előzetes letartóztatásban a korrupt határrendészek

2017. június 9., péntek
Előzetes letartóztatásban a korrupt határrendészek

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa megváltoztatta az elsőfokú bíróság azon döntését, melyben elrendelte annak a tíz határrendésznek a házi őrizetét, akiket üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe korábban a rendőrség. A másodfokú bíróság mind a tíz gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte június 17-ig.

Az elsőfokú bíróság végzéseivel szemben az ügyész az előzetes letartóztatások elrendelése érdekében jelentett be fellebbezést. A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa az ügyészi fellebbezést megalapozottnak tartotta és úgy ítélte meg: figyelemmel arra, hogy fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a nyomozás befolyásolására törekednének, illetve a szolgálati viszonyban lévő gyanúsítottak újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el, a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok kizárólag az előzetes letartóztatásuk elrendelésével biztosíthatóak. Ezen túlmenően a szolgálati vagy fegyelmi helyzet is csupán a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazásával tartható fenn, így minderre figyelemmel a másodfokú bíróság az elsőfokú bíróság végzését megváltoztatta és a gyanúsítottak előzetes letartóztatását elrendelte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.