Közélet

D-STIR: Szarajevóban tárgyaltak a Csongrád megyei partnerek

D-STIR: Szarajevóban tárgyaltak a Csongrád megyei partnerek

2017. június 9., péntek
D-STIR: Szarajevóban tárgyaltak a Csongrád megyei partnerek
D-STIR_szarajevo

A Csongrád Megyei Önkormányzat, az Első Magyar Felelősségteljes Innováció Egyesület, valamint az ELI-HU Nonprofit Kft. januárban közös úton indult el partnereivel a felelősségteljes kutatás és innováció megvalósításáért. A D-STIR projekt partnersége Bosznia-Hercegovinában tartotta második ülését.

A Duna-régió innovációs keretfeltételeinek javítása érdekében a D-STIR projekt a Felelősségteljes Kutatást és Innovációt (RRI - Responsible Research and Innovation) az innovációs folyamatok egészébe kívánja integrálni, biztosítva, hogy a kutatás és fejlesztés társadalmi és környezeti szempontból etikus módon zajlik. A projekt az arizonai egyetemen kidolgozott STIR (Socio-Technical Integration Research) módszert hívja segítségül, hogy a társadalomtudományi megfontolásokat a természettudományos kutatásokba és döntésekbe integrálja. A projektet 8 európai ország 15 partnere valósítja meg 2017. január és 2019. június között. A partnerség második találkozója a bosnyák partner, a Szarajevói Gazdasági Régiófejlesztési Ügynökség (SERDA) szervezésében valósult meg Bosznia-Hercegovina fővárosában 2017. május 30-31. között. „Köszönhetően a kiváló kommunikációnak és hatékony partneri együttműködésnek, rendkívül eredményes találkozót tudhatunk magunk mögött. Szarajevóban a projektpartnerek részletesen elemezték az egyes országokban jellemző innovációs környezetet, illetve átfogó képet alkottak a felelősségteljes kutatás és innováció jelenlegi helyzetéről és kihívásairól, hozzájárulva a projekt középpontjában álló RRI stratégia megalkotásához. A magyar partnerek külön öröme, hogy a STIR módszerről annak kidolgozója, Dr. Erik Fisher (Arizona State University) éppen Csongrád megyében, Szegeden tart személyesen tréninget a projektpartnerek részére 2017. július 17-18. között.” – számolt be Dr. Fülöpné Kunstár Kata projektmenedzser. A D-STIR projekt az Interreg Duna Transznacionális Program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERDF) és az Előcsatlakozási Támogatási Eszköz (IPA), valamint az Európai Szomszédsági Támogatási Eszköz (ENI) finanszírozásával valósul meg. Bővebb információ

ITT

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.