Közélet

Brexit - Századvég: két év kevés lesz a kilépésre

Brexit - Századvég: két év kevés lesz a kilépésre

2017. június 24., szombat
Brexit - Századvég: két év kevés lesz a kilépésre

A Századvég kutatója szerint nem lesz elég a Brexit lezárására a még fennmaradó 21 hónap, egy újabb, átmeneti időszak alatt rendezhetik a felek az összes részletszabályt.

Kiss István

az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában elmondta, Theresa May a választások után is kiállt a "hard Brexit", a kemény tárgyalások és folyamat mellett, ugyanakkor a választások eredménye azt tükrözi, hogy az emberek inkább a "soft Brexitet", vagyis a puhább megoldást választanák, emiatt a miniszterelnök kénytelen lesz változtatni a hozzáállásán. Hozzátette: May megítélése nagyot esett, és elképzelhető, hogy pártján belül "megfúrják" a miniszterelnököt, mert a választáson elvesztette többségét a törvényhozásban, és a következő választásokon egy új jelöltet állíthatnak. A szakértő úgy vélte, mivel kevés lesz a 21 hónap a tárgyalások lezárására, újabb két éves meghosszabbítás pedig nem elképzelhető, ezért átmeneti időszakra lesz szükség a Brexit lezárásához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.