Brexit – Századvég: két év kevés lesz a kilépésre

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Századvég kutatója szerint nem lesz elég a Brexit lezárására a még fennmaradó 21 hónap, egy újabb, átmeneti időszak alatt rendezhetik a felek az összes részletszabályt.

Kiss István az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában elmondta, Theresa May a választások után is kiállt a “hard Brexit”, a kemény tárgyalások és folyamat mellett, ugyanakkor a választások eredménye azt tükrözi, hogy az emberek inkább a “soft Brexitet”, vagyis a puhább megoldást választanák, emiatt a miniszterelnök kénytelen lesz változtatni a hozzáállásán.

Hozzátette: May megítélése nagyot esett, és elképzelhető, hogy pártján belül “megfúrják” a miniszterelnököt, mert a választáson elvesztette többségét a törvényhozásban, és a következő választásokon egy új jelöltet állíthatnak.

A szakértő úgy vélte, mivel kevés lesz a 21 hónap a tárgyalások lezárására, újabb két éves meghosszabbítás pedig nem elképzelhető, ezért átmeneti időszakra lesz szükség a Brexit lezárásához.

Előző sztori

Reformáció 500 – Áder: a reformáció a magyar nemzet életének része, nemzettudatának támasza

Következő sztori

A szegedi Fidesz telefonon kérdezi a lakosságot Botka vagyonosodásáról