Sport

Atlétika: Márton Anita negyedik Rómában

Atlétika: Márton Anita negyedik Rómában

2017. június 9., péntek
Atlétika: Márton Anita negyedik Rómában
Márton Anita

Az olimpiai bronzérmes Márton Anita a negyedik helyen végzett női súlylökésben az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat csütörtöki, római állomásán.

A fedett pályás Európa-bajnok magyar sportoló – aki 19.63 méterrel vezeti az idei világranglistát – a verseny honlapja szerint önmagához képest visszafogott sorozatot produkált az olasz fővárosban. Az öt érvényes dobásából mindössze egy volt 18 méternél nagyobb – 18.55 m –, mellyel megszerezte a negyedik helyet. Márton mellett az olimpiai bajnok amerikai Michelle Carter sem remekelt, mindössze 18.86 méterig jutott, s a harmadik lett. Az első helyet a Kung Li-csiao szerezte meg 19.56 méterrel. A legutóbbi Gyémánt Liga-versenyen is győztes kínai kiemelkedőt nyújtott, ugyanis minden lökése 19 méter felett volt. Három állomás után a szakági pontversenyben továbbra is a 18 pontos Márton Anita áll az élen, két ponttal megelőzve kínai, további kettővel amerikai riválisait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.