Atlétika: Márton Anita negyedik Rómában

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Márton Anita

Az olimpiai bronzérmes Márton Anita a negyedik helyen végzett női súlylökésben az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat csütörtöki, római állomásán.

A fedett pályás Európa-bajnok magyar sportoló – aki 19.63 méterrel vezeti az idei világranglistát – a verseny honlapja szerint önmagához képest visszafogott sorozatot produkált az olasz fővárosban. Az öt érvényes dobásából mindössze egy volt 18 méternél nagyobb – 18.55 m –, mellyel megszerezte a negyedik helyet.

Márton mellett az olimpiai bajnok amerikai Michelle Carter sem remekelt, mindössze 18.86 méterig jutott, s a harmadik lett. Az első helyet a Kung Li-csiao szerezte meg 19.56 méterrel. A legutóbbi Gyémánt Liga-versenyen is győztes kínai kiemelkedőt nyújtott, ugyanis minden lökése 19 méter felett volt.

Három állomás után a szakági pontversenyben továbbra is a 18 pontos Márton Anita áll az élen, két ponttal megelőzve kínai, további kettővel amerikai riválisait.

Előző sztori

Szponzort és FB-tagokat hallgattak meg a KSE-perben

Következő sztori

Labdarúgás: Zala bajnoka ellen csatázik a feljutásért a Makó

Legutóbbi hasonló cikkek