Közélet

A Rákóczi Szövetség segítségével évente 12 ezer diák utazhat

A Rákóczi Szövetség segítségével évente 12 ezer diák utazhat

2017. június 4., vasárnap
A Rákóczi Szövetség segítségével évente 12 ezer diák utazhat

A Rákóczi Szövetség segítségével évente 12 ezer diák utazhat - mondta Pálinkás Barnabás, a Rákóczi Szövetség rendezvényfelelőse vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Felidézte: diákutaztatási programját a Rákóczi Szövetség 1994-ben indította el, akkor még március 15-éhez kapcsolódóan, később ez bővült a június 4-ei és az október 23-ai ünnepekkel.

Pálinkás Barnabás

szólt arról, hogy a Kárpát-medencei magyar középiskolák számára a szövetség évente háromszor hirdet pályázatot. Lehetőség van egynapos utazásra is, amely az iskoláknak egyre vonzóbb, a preferált úti célok között van Erdély, Felvidék, és újra mennek diákcsoportok Kárpátaljára. Kiemelte, hogy a június 4-ei nemzeti összetartozás napjához kötődő programban egyebek közt csütörtökön a tengeren túli diaszpórából és a Kárpát-medencei mélyszórványból érkezett 200 diák indult a csíksomlyói búcsúba, több mint 350-en vettek részt Várpalotán a Rákóczi Szövetség közös megemlékezésén pénteken, 600 diák érkezett a külhoni iskolákból Budapestre a központi megemlékezésekre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.